Erdoğan'dan AB'ye fasıl resti: Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle

Erdoğan'dan AB'ye fasıl resti: Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'ne resti çekerek, "Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB'ye "Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle. Bugüne kadar ne söylendiyse bunlar yerine gelmedi. NATO Zirvesi var, görüşme talepleri var. 5 tane madde saymışlar, geçin bunları geçin. Siz ne yapacaksınız onları söyleyin" sözleriyle yüklendi.

Erdoğan'ın batıya mesajları şu şekilde: 

ABD VE AVRUPA'YA SERT MESAJ

"Bu millete karşı böyle bir darbe girişimin dünyada emsali yok. Pensilvanya'daki o teröristbaşı oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade etti. ABD ve Avrupa FETÖ'yü desteklemeye devam ediyor. Bu destekler güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Biz bundan sonra ne yapacağız diyorlar. Bundan sonra yapacağımız bir şey var. Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir. Bugüne kadar ne söylendiyse bunlar yerine gelmedi. NATO Zirvesi var, görüşme talepleri var. 5 tane madde saymışlar, geçin bunları geçin. Siz ne yapacaksınız onları söyleyin.

SEN ÖNCE GİT FRANSA'DAKİ OHAL'İ KALDIR

Suriye'de başlattığımız Fırat Kalkanı harekatı TSK'nın başarılarla bir sürecidir. Özellikel Cerablus operasyonu çok başarılı olmuş ve DAEŞ oradan defedilmiştir. Şimdi sırada Münbiç ve Rakka var. Burada tabi ki hedef başta ABD olmak üzere koalisyon ülkeleriyle neler yaparız. Putin ile bunları konuşacağız, umarım ki oradan olumlu cevaplarla döneriz. Daha sonra ABD ziyaretimiz var, inşallah yeni bir süreci başlatacağız. FETÖ'nün PKK'nın DAEŞ'ın ortak amaçlarına karşı biz ulusal baza neler yapmalıyız. Biz milletimizle birlikte hep ne diyoruz tek millet, tek vatan, tek bayrak.

HEVESLERİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAĞIZ

16 Nisan için Türkiye'nin dört bir yanında çok koştunuz, çok gayret sarf ettiniz. 81 vilayette tek millet anlayışını başarmamız lazım. Bunu başarmak bizim görevimiz, bizim elimizde. Kucaklıyoruz, kucaklaşacağız. Bu davete herkes gelmek zorunda değil. Sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed'in davetine herkes icabet etti mi? Biz çağrımızı yaparız, gelen gelir. Bizim bayrağımıza alternatif bir bayrak asla düşünülemez. Bizim o paçavralara o niyetlere bakanlara gereği neyse onu yaparız. PKK'nın PYD'nin Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Bunu da herkes bilmelidir. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.

NEREDE İSVİÇRE'NİN POLİSİ

15 sene önce ne söz vermiştik. Batı'da ne varsa Doğu'da, Kuzey'de ne varsa Güney'de olacak. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, gıda tarımda yaptık ve hala da yapmaya devam ediyoruz. 15-20 yıl önce kim derdi Hakkari'ye Selahaddin Eyyübi Havalimanı yapılacak. Kim derdi Ağrı, Iğdır, Kars'a havaalanı. Bu ülkede ayrımcılık olmasın, bölücülük olmasın diye yaptı. Kimse AK Parti'yi bölücü olarak değerlendiremez, bölücü olarak takdim edemez. Batının uşakları buraya gelip, Diyarbakır'a şuraya buraya Türkiye'de bölücülük var derler. İsviçre parlamentosunun önünde şakağıma silah dayadılar. Zürih'te büyükelçiliğimizin camına boya sıkmışlar. Nerede İsviçre'nin polisi, ne iş yapar bunlar?

OSMANLI'DA YAPILMIŞ CUMHURİYET'TE DEVAM ETMİŞTİR

15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları dolduran milyonlarca insan bayrağının indirilemeyeceğini, ezanının dindirilemeyeceğini söylerken bu konuda hayatını ortaya koyarken bizim üzerimizdeki sorumluluğu kat be kat arttırmıştır. 15 Temmuz gecesi ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Hukuken AK Parti'den uzak olduğumuz dönemin en son sınaması 16 Nisan halkoylamasıdır. Türkiye 16 Nisan'a durup dururken gelmedi. Bu meselenin bir yönetim sistemi tartışması olduğunu hep söyledik. Türkiye için parlamenter sisteme geçiş Osmanlı'da yapılmış Cumhuriyet'te devam edilmiştir. Darbeler, krizlerle geçen bu dönemi kimsenin gül bahçesi gibi göstermeye hakkı yoktur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN