Erdoğan'dan Biden'a tebrik: ABD halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum

Erdoğan'dan Biden'a tebrik: ABD halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a tebrik mesajı: Sayın seçilmiş Başkan, seçim sonuçlarının dost ve müteffik ABD halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı tebrik etti. AK Parti Sözcüsü Çelik dün yaptığı açıklamada resmi sonuçlardan sonra Biden'ın tebrik edileceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı seçilen Demokrat Parti adayı Joe Biden'a tebrik mesajı gönderdi.

"SEÇİM BAŞARINIZI TEBRİK EDİYORUM"

Erdoğan mesajında, "Seçim başarınızı tebrik ediyorum. ABD yönetimiyle yakın çalışma kararlılığımız devam edecek. Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliği ve müttefiklik bağının, dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, tebrik mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Günümüzde küresel ve bölgesel düzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak çıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır."

ERDOĞAN'IN TEBRİK ETMEMESİ GÜNDEM OLMUŞTU

ABD başkanlık seçimlerinin kazananı, Trump'ı geride bırakan Joe Biden oldu. Birçok ülkenin lideri, sonuçların belli olmasıyla Biden'ı tebrik ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin henüz yorum yapmaması ABD'de gündem oldu.

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim konuşlarının resmen açıklanmasının ardından tebrik edeceklerini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN