Erdoğan'dan BM'de ABD'ye sert mesajlar: Fırat'ın doğusu terörden temizlenecek

Erdoğan'dan BM'de ABD'ye sert mesajlar: Fırat'ın doğusu terörden temizlenecek

BM Genel Kurulu'nda hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'ya silah yardımlarına tepki göstererek, "Hedefimiz Fırat'ın doğusunu teröristlerden temizlemek. Teröristlere on binlerce TIR silah yardımı yapanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği BM 73. Genel Kurulu görüşmeleri başladı. Erdoğan, Genel Kurula hitap etti.

Erdoğan, Suriye konusunda ABD yönetimine sert mesajlar verdi.
 

18-09/25/resized_d93e9-2018-09-25t154627z_796983555_hp1ee9p17te2h_rtrmadp_3_un-assembly

HEDEF SURİYE'Yİ TEMİZLEMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz, Münbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir." vurgusunu yaptı.

Erdoğan, "Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce tır, binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan tüm tarafları, Suriye'de adil ve sürdürülebilir siyasi çözüm arayışlarına yapıcı bir anlayışla destek olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN