Erdoğan'ın 'güvenli bölge' çıkışının ardından 2 ABD'li komutan Türkiye'ye geliyor

Erdoğan'ın 'güvenli bölge' çıkışının ardından 2 ABD'li komutan Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'güvenli bölge' restinin ardından ABD'den sürpriz bir hamle geldi. CENTCOM'dan Orgeneral Bergeson ile Türkiye'de Korgeneral Twitty, güvenli bölgeye ilişkin kritik konuları tartışmak üzere Ankara'da Türk mevkidaşları ile bir araya gelecek. Erdoğan, Türkiye'nin taleplerinin gerçekleşmemesi halinde Suriye'nin kuzeyine operasyon için eylül sonu için takvim koymuştu.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) ve ABD Avrupa Kuvvetleri'nden (EUCOM) Orgeneral Thomas Bergeson ile Ağustos ayında Türkiye'de bulunan Korgeneral Stephen Twitty, Kuzey Suriye'deki güvenli bölge uygulamasına ilişkin kilit konuları tartışmak üzere Ankara'da Türk mevkidaşlarıyla bir araya gelecek. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Thomas Bergeson ve geçen Ağustos ayında Ankara'da bulunana ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Stephen Twitty’nin, bu haftanın başlarında Türk mevkidaşlarıyla, Türkiye'nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki güvenlik mekanizmasının uygulanmasına ilişkin Türkiye'nin gelecekteki desteği ve diğer faaliyetleri tartışmak üzere Türk mevkidaşlarıyla bir araya geleceği bildirildi.

"BELİRLENEN TAKVİME UYULUYOR"

Açıklamada, ABD ile Türkiye arasındaki koordinasyon ve danışmanın, Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını ele almanın anahtarı olduğu aktarılırken, güvenli bölge konusundaki çalışmaların hızla hayata geçirilmesi için belirlenen takvime uyulduğunun ve pek çok alanda da takvimin ilerisinde olduğunun altının çizilmesi ise dikkat çekti. Diğer taraftan "Güvenli bölgenin devam eden başarısı, IŞİD'in Kuzeydoğu Suriye'de yeniden birleşmesini önleyecek ve Koalisyon ve SDG'li ortaklarımızın IŞİD'i yenmeye odaklanmış kalmasını sağlayacaktır" denildi.

MSB'DEN DE AÇIKLAMA

ABD Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Bergeson'un, Suriye'de oluşturulacak 'güvenli Bölge' için Genelkurmay Karargahı'nı ziyaret edeceği bildirildi.

19-09/10/01.jpg

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge'ye yönelik faaliyetlere devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, ABD Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Bergeson başkanlığındaki ABD askeri heyetinin, Suriye'de oluşturulacak Güvenli Bölge kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nı ziyaret edeceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu yaptığı konuşmada "Güvenli bölge için istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz" demişti. Erdoğan, Türkiye'nin taleplerinin gerçekleşmemesi halinde Suriye'nin kuzeyine operasyon için eylül sonu için takvim koymuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN