Ersin Düzen'in maaşıyla ilgili polemik büyüyor

Ersin Düzen'in maaşıyla ilgili polemik büyüyor

Spor sunucusu Ersin Düzen'in TRT ve TFF'den aldığı maaşla ilgili polemik büyüyor. Gazeteci Fatih Altaylı'nın gündeme getirdiği maaş polemiğiyle ilgili CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel açıkladığı bazı belgelerde, Düzen'in TRT'den ayda 412 bin lira aldığını ileri sürdü. Sertel'in bu açıklamasının ardından TRT'den yapılan açıklamada, "Ersin Düzen'e aylık 27.500 TL hizmet bedeli ödenmektedir" denildi.

Geçtiğimiz hafta eski futbolcu ve NTV televizyonunda futbol yorumculuğu yapan Rıdvan Dilmen'in "Spor medyasına temiz eller operasyonu yapılmalı" tartışmasını başlattığı açıklamada, spor basınından bazı isimlerin kirli ilişkilere bulaştığına dair isimler açıkladı. Dilmen konuşmasında, Ersin Düzen'in de hem TRT'den hem de TFF'den ücret almasını eleştirerek, "Ben TRT program yapıp, bir yandan da Federasyon Başkanı'ndan danışmanlık ücreti alsam, iki işten birini bırakırdım. Etik olarak" demişti. Dilmen'in bu açıklamalarına hak veren gazeteci Fatih Altaylı da, Bloomberg televizyonunda yaptığı programda, Ersin Düzen'in TRT'den aldığı maaşı gündeme getirmişti. Aynı gün TRT'den yaptığı programla iddialara cevap veren Düzen, "Benim bu maaşı aldığımı ispatlarsanız ben bir daha televizyona çıkmam, ama ispatlayamazsanız, siz ne yapacaksınız?" diyerek tepki göstermişti.

CHP'Lİ SERTEL: DÜZEN TRT'DEN 412 BİN ALIYOR

Ersin Düzen'in TRT'den aldığı maaş konusundaki tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de katıldı. Sertel, Düzen'in şirketinin TRT'den ayda 412 bin TL aldığını ve paranın bir kısmının yorumculara da verildiğini ileri sürdü.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sertel, Düzen’in aldığı parayı faturalarıyla birlikte kamuoyuna sundu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise Ersin Düzen ile ilgili çok önemli belgeler paylaşarak şunları yazdı:

"Ersin Düzen’in Şirketi’nin TRT stüdyolarını ve kameramanlarını kullanarak ve yanına üç eski futbolcuyu alarak gerçekleştirdiği Stadyum programı için aldığı ücreti üç yıl önce TRT açıklamıştı. Hüseyin Ersin Düzen’in verilen listede program başına 34 bin 370 lira aldığı yazılı.

Ersin Düzen, haftada iki kez yaptığı programı üçe çıkardı. Böylece haftada 103 bin 100 TL fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 TL rakam ortaya çıkıyor.

TRT’nin bize yaptığı açıklamayı kamuoyu ile paylaştığımda Ersin Düzen beni mahkemeye vereceğini söylemiş ve Twitter üzerinden tehdit etmişti. Üç yıldır mahkeme zaptını bekliyorum ama malum Türk Adaleti ağır çalışıyor(!) Hakim huzuruna çıksak gerçekler ortaya çıkacak.

"PARANIN BİR KISMINI PROGRAM YAPTIĞI FUTBOLCULARA VERİYOR"

Ersin Düzen, bu paranın elbette hepsine el koymuyor. Yanında ki üç eski futbolcu, yeni yorumculara da dağıtıyor. Kimi duyuma göre, onlara ayda ortalama 30’şar bin, kimine göre 15’er bin lira verdiği söyleniyor. Bu rakamın onlar için çok az olduğu bir gerçek.

Zamanında milletvekili iken, özel iş yapması yasak olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın özel İzni ile TRT’de spor yorumu yapan FETÖ kaçağı Hakan Şükür’e 1 milyon lira civarında ücret tahsis edilmişti. Düzen’in yorumcuları ona göre daha az ücret alıyor. Şimdilik bu kadar.

TRT, 2019 yılında elektrik enerji payından 1 milyar 45 milyon 98 bin 830 TL’yi, satın aldığınız Televizyon, bilgisayar, cep telefonundan kesilen bandrollerden 1 milyar 757 milyon 93 bin 787 TL kasasına koydu. Halktan 2 milyar 803 milyon 92 bin 619 TL toplandı. Bu para savruluyor."

FATİH ALTAYLI: AYLIK 400 BİN TL+KDV ALDIĞI DOĞRULANDI

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, TRT’de spor programı yapan Ersin Düzen’in maaşı tartışmasına ilişkin olarak TRT üst yönetimin ismini vermek istemeyen bir kişinin aradığını Düzen'in programı için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı bilgisini doğruladığını yazdı.

Altaylı yazısında TRT üst yönetimindeki kişinin, "Fatih Bey, Ersin Düzen’in TFF’den kaç lira maaş aldığını bilemem ama TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir. Kendisi ile yapılan anlaşma böyleydi. Ancak bu Düzen’in maaşı değil program için bir ayda ödediğimiz para idi. Buna diğer katılımcıların aldığı telifler ve programın hazırlanmasında yapılan harcamalar dahildir. Ersin Düzen fatura karşılığı bu parayı bizden alırdı. Teknik altyapıyı yani kamera, varsa montaj falan gibi işler TRT imkânları ile biz sağlardık." dediğini aktardı.

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

"Bunun üzerine sordum. “Peki katılımcılara ve teknik ekibe ne verirdi” Aldığım yanıt şu oldu: “Biz onları bilemeyiz. Bizim anlaşmamız aylıktı. Ayda bazen 4 bazen 5 program olurdu. Kaç program olursa olsun biz 400 bin TL artı KDV sabit ücret vereceğimiz hususunda anlaşmıştık zaten. Program başı 100 bin TL’yi program arkadaşlarına nasıl bölüştürürdü bilmeyiz. Ancak konu TBMM’de gündeme gelince kendisinden TRT yönetimi olarak detay döküm istemiştik. Galiba şahsına aldığı para aylık 140 bin TL idi. Ancak açık söyleyeyim bu bizi ilgilendiren bir şey değildi. Biz program için ayda 400 bin TL artı KDV ödüyorduk. Tüm bu bilgiler TRT muhasebe kayıtlarında zaten mevcuttur.”

"VATANDAŞIN VERGİLERİNİN KİME ÖDENDİĞİ HERKESİ İLGİLENDİRİR"

Özel sektörde, kimin ne para kazandığı beni hiç ilgilendirmez. Ama kamu televizyonunda vatandaşın vergileri ile kime ne ödendiği herkesi ilgilendirir. İngiltere’de Gary Lineker’ın BBC’den aldığı ücret de çok tartışıldı mesela. Üstelik Lineker’in İngiliz Futbol Federasyonu’nda danışmanlık görevi de yoktu."

TRT: ERSİN DÜZEN'İN MAAŞI AYLIK 27 BİN 500 LİRA

Yaşanan tartışmalar üzerine TRT'den yapılan duyuruda, Düzen'in ayda 27 bin 500 TL maaş aldığını, başka bir ödeme yapılmadığı ifade edildi.

ERSİN DÜZEN KİMDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN