Esad güçleri YPG/PKK ile varılan anlaşma uyarınca kuzeye doğru ilerlemeye başladı

Esad güçleri YPG/PKK ile varılan anlaşma uyarınca kuzeye doğru ilerlemeye başladı

Barış Pınarı Harekatı'nın, altıncı gününde Suriye resmi haber ajansı, Esad güçlerinin YPG/PKK ile varılan anlaşma kapsamında kuzeye doğru harekete geçtiğini duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Esad güçlerinin Türkiye'ye karşı Haseke ve Rakka'nın kuzeyinde kalan bölgeye doğru ilerlemeye başladığını bildirdi.

Suriye'nin kuzeydoğusunu kontrol altında tutan terör örgütü PKK'nın ana unsurunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), dün hükümet ile vardığı anlaşma uyarınca ordunun bazı bölgelere girmesini kabul etmişti.

SDG'den yapılan açıklamada, "(Türkiye'nin) saldırmasına neden olan anlaşmanın önüne geçmek için, görevi bu ülkenin sınırlarını ve egemenliğini korumak olan Suriye hükümeti ile ordunun Suriye-Türkiye sınırındaki hatta girmesi ve burada konuşlandırılmasını öngören bir anlaşmaya vardık" demişti.

TABKA VE TİL TEMİR'E GİRDİLER İDDİASI

Suriye ordusunun daha önce SDG tarafından kontrol edilen bölgelerden olan Tabka şehrine giriş yaptığı ileri sürüldü. Ardından da ordunun Rakka yakınlarındaki Til Temir'e girdiği iddiası geldi.

SDG'liler, Suriye ordusunun Menbic ve Kobani'ye konuşlandırılacaklarını söylemişti.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN