Esad, PYD'ye operasyon yapmama sözü verdi!

Esad, PYD'ye operasyon yapmama sözü verdi!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın başbakanı İmad Khamis’in Danışmanı Abdülkadir Aziz, terör örgütü PYD'nin kontrolündeki kantonlara operasyon düzenlemeyeceklerini açıkladı.

Rudaw televizyonuna konuk olan Esad’ın başbakanı İmad Khamis’in Danışmanı Abdülkadir Aziz, Suriye’deki PYD bölgelerine ilişkin “Suriye Hükümeti hiçbir şekilde o bölgelere yönelik bir operasyon düzenlemeyecek. Onlar silahlı bir güç ama o bölgeleri teröristlerden korumuşlardır” dedi. Suriye hükümeti olarak Kürt güçlerini desteklediklerinin altını çizen Aziz, “Kürtler ülkenin önemli unsurlarındandır. Biz geçmişte Suriye Kürtlerini destekledik” ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLER MEMNUN

Aziz’in açıklamalarının ardından Sputnik’e konuşan PYD’li terörist Rezan Hido ise, Halep’in muhaliflerden temizlenmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Kentin Esad’ın eline geçmesini ‘büyük bir başarı’ olarak tanımlayan Hido, sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirilerek alınan bu başarıda Rusya ve İran destekli milislerin rolünün büyük olduğunu vurguladı. “Suriye ordusu El Bab’ı alarak Halep’in güvenliğini garantiye alabilir” diyen Hido, Esad’a yeni hedefini tebliğ etti.

ŞENGAL'DEKİ YABANCI TERÖRİSTLER GÖZALTINDA

Türkiye’nin Şengal’deki terör örgütü unsurlarına yönelik baskısı sonuç verdi. Peşmerge güçlerinin, PKK’nın altı yabancı militanını gözaltına aldığı öğrenildi. Kanadalı eski asker Michael Kennedy, iki Alman ve üç ABD’li militan, gözaltına alınarak Erbil’e gönderildi. Güvenlik güçleri yabancı militanların, vizeleri bitmesine rağmen sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN