Esad ve Rusya, sistematik olarak hastaneleri hedef alıyor

Esad ve Rusya, sistematik olarak hastaneleri hedef alıyor

İnsan Hakları için Fizikçiler örgütü tarafından yayımlanan raporda, Suriye ve Rusya hava kuvvetlerinin hastaneleri ve sağlık personelini "sistematik olarak" hedef aldığı belirtildi.

İnsan Hakları için Fizikçiler (PHR) örgütü, yayımladığı raporda Esad rejimi ve Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de hastane ve tıbbi personeli hedef alan hava saldırılarını ortaya koydu. PHR, rejim ve Rus uçaklarının tıbbi tesisleri sitematik olarak hedef aldığını belirtti.

Dış politika dergisi Foreign Policy'de yayımlanan rapora göre, 2011'den bu yana tıbbi tesislere yönelik düzenlenen 329 saldırıda 687 sağlık personeli hayatını kaybetti. Saldırıların yüzde 90'ının rejim güçleri tarafından gerçekleştirildiğinin altı çizilen raporda, geçtiğimiz ay içinde Rus uçakları tarafından hedef alınan dört hastanenin daha önce Esad güçleri tarafından varil bombalı saldırılara hedef olduğu kaydedildi.

Sağlık hizmetlerine yönelik görülmemiş büyüklükte bir saldırı

PHS'nin raporunda, "Suriye hükümetinin sağlık hizmetlerine yönelik devam eden saldırıları, dünyanın daha önce görmediği büyüklükte" ifadesi kullanılırken, Eylül ayının sonunda Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rus uçaklarının, en az 10 hastaneyi vurduğu belirtildi. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin ise şu ana kadar en az bir hastaneyi hedef aldığı kaydedildi.

Durumun en kötü olduğu kent Halep

PHS'nin raporunda, hastanelere yönelik saldırılardan en kötü etkilenen kentin Halep olduğu ifade edildi. Rapora göre Halep'teki hastanelerin üçte ikisi kullanılamaz hale gelirken, kentteki tıbbi personelin yüzde 95'i kaçtı, tutuklandı ya da öldürüldü. Halep'te 2010 yılında yaklaşık 800 kişiye bir doktor düşüyorken, bu oran bugün 7 binde bire düştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN