Esed rejiminden Dera'ya binden fazla saldırı: 4 ölü

Esed rejiminden Dera'ya binden fazla saldırı: 4 ölü

Esed rejimi ve destekçileri, Dera'ya dün binden fazla kara ve hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 4 sivil hayatını kaybetti, en az 10 sivil yaralandı.

Dera'daki Esed rejimi ve destekçileri, 20 Haziran'da başlattıkları operasyon kapsamında Dera ilinin doğu kırsalındaki Busra Harir ve Lacat çevresinde sivil yerleşimlere yoğun kara ve hava saldırıları düzenliyor.

Dera'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları yazılı açıklamada, dün rejim ve destekçilerinin kente binden fazla saldırı düzenlediğini, bunun 30'dan fazlasının havadan yapıldığını belirtti.

4 SİVİL ÖLDÜ, 10 SİVİL YARALANDI

Saldırılarda 4 sivilin öldüğü ifade edilen açıklamada, en az 10 sivilin yaralandığı kaydedildi. Dera, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu 4 gerginliği azaltma bölgesinden biriydi. 

Rusya ve ABD, 2 ay sonra Dera'yı bu kapsamdan çıkararak ayrı bir güvenli bölge ilan etmiş, ABD de bölgede desteklediği muhaliflere yardımlarını kesmişti.

ABD'nin tüm uyarılarına rağmen, rejim ve destekçisi İran, ülkenin orta kesimindeki kazanımlarından sonra, güneyi de ele geçirmek için Dera'ya çarşamba günü operasyon başlatmıştı.

DERA-ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN