Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak gözaltına alındı

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak gözaltına alındı

Malezya'nın eski Başbakanı Başbakan Necip Rezak, iktidarı döneminde Malezya Kalkınma Fonunun teftiş raporlarında gizlice oynandığı iddialarına ilişkin gözaltına alındı. Necip, daha sonra şartlı salıverildi.

Basında yer alan haberlere göre eski Başbakan Necip, iktidarı döneminde 1MDB şirketinin teftiş raporlarında gizlice oynandığı iddialarına ilişkin ifade vermek üzere sabah saatlerinde geldiği Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (MACC) binasında gözaltına alındı.

Yaklaşık 2 buçuk saat gözaltında tutulan Necip'in, daha sonra şartlı salıverildiği kaydedildi.

Necip, söz konusu davaya ilişkin en son 6 Aralık'ta mahkeme heyetince sorgulanmıştı.

Ulusal Denetim Kurulu Başkanı Madinah Mohamad, 25 Ekim'de yaptığı açıklamada, 1MDB şirketinin teftiş raporundaki bazı paragraflarda, yolsuzluk soruşturması kapsamında aranan firari iş adamı Low Taek Jho'ya ait kısımların gizlice silindiğini ifade etmişti.

IMDB YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

Malezya'nın kamu kalkınma fonu "1Malaysia Development Berhad (1MDB)" yolsuzluğu soruşturmasında yer alan belgelere göre, eski Başbakan Necip'in fona bağlı aracı kurum, banka ve kuruluşlar aracılığıyla kişisel banka hesaplarına 681 milyon dolar transfer ettiği öne sürülmüştü. Malezyalılar Necip'in yargılanması için günlerce gösteri düzenlemişti.

Başsavcılık, Necip'in 5 şahsi hesabındaki 681 milyon doların Suudi Kraliyet ailesinin kişisel bağışı olduğunu açıklamış, Suudi hükümetinin bunu doğrulamasıyla Necip yolsuzluk iddialarından aklanmıştı.

Necip hakkındaki soruşturma, 6 Mayıs genel seçimlerini kaybetmesinin ardından tekrar başlatılmıştı. Eski Başbakan, 1MDB yolsuzluğu soruşturmasında 30'un üzerinde suçlamayla yargılanıyor.

KUALA LUMPUR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN