Eski Savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara Gürcistan'a kaçtı

Eski Savcılar Zekeriya Öz ve 
Celal Kara Gürcistan'a kaçtı

Haklarında yakalama kararı çıkan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a gittikleri ortaya çıktı.

[Karar]

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan Gülen Cemaati bağlantılı eski savclar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, dün sabaha karşı Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a gittikleri anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç'in ise nerede olduğu bilinmiyor.

10 dakika arayla çıktılar

Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın dün sabah saatlerinde 10 dakika arayla Gürcistan'a gittiği tespit edildi. Yüzgeç ile ilgili arama çalışmaları ise devam ediyor.

Eski Savcı Celal Kara ve Zekeriya Öz'ün Gürcistan'a geçiş yaptığı ve konu hakkında Gürcü polisine bilgi verildiği öğrenildi.

Hakkında yakalama talebinde bulunulan, Cumhuriyet Savcılığı'ndan ihraç edilen Mehmet Yüzgeç'in evinde bulunamadığı öğrenildi.

Üç savcı, darbe suçlamasıyla ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine bugün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yakalama kararından önce

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" suçlamalarıyla yakalama kararı çıkarmıştı. Bu karardan önce savcıların Gürcistan'a kaçması dikkat çekti. 

Artvin Valisi Kemal Cirit de Twitter hesabından savcıların Gürcistan'a giriş yaptığını doğruladı:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN