Eskişehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu : 14 gözaltı | Eskişehir Haberleri

Eskişehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu : 14 gözaltı | Eskişehir Haberleri

Eskişehir erkezli 8 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 14 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Eskişehir merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 22 Şubat'ta Eskişehir, Ankara, İstanbul, Kars, Manisa, Zonguldak, Samsun ve Aydın'da belirlenen 21 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen kentteki eğitim kurumlarında görev yapan, aralarında askeri okullara yerleştirilmek üzere hazırlanan öğrencilerden sorumlu "abi"nin de bulunduğu şüpheliler adliyeye getirildi.

Şüphelilerin örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi.

ESKİŞEHİR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN