Evini şimdi al taksit ödemeye 2019'da başla

Evini şimdi al taksit ödemeye 2019'da başla

Konutta arz fazlası gayrimenkulcüleri harekete geçirdi. Maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmayan firmalar, üstelik vatandaşın bütçesini rahatlatacak, "Şimdi al 2019’da öde, “Yüzde 25 indirim” kampanyalarına başladı. Fırsatlar, ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

HAMİDE HANGÜL / İSTANBUL

Kentsel dönüşümle oluşan konutta arz fazlası markalı konut üreticilerini harekete geçirdi. Demir ve çimentoya yıl başından bu yana gelen yüzde 40’lık maliyet artışını fiyatlarına yansıtmayan firmalar, üstelik vatandaşın bütçesini rahatlatacak çeşitli kampanyalara başladı. Talebi canlı tutmak isteyen konut geliştiricileri, “Şimdi al taksitlerini 2019’da öde”, “Yüzde 25 peşin alım indirimi, “Taksitin yarısını kira geliriyle öde”, “Faizsiz 90 ay vade” gibi vatandaşı cezbeden yeni kampanyalara başladı. Kampanya ile satışa çıkartılan konut metrekareleri ortalama 4 bin 800 liradan başlarken, 1+1 dairlerin fiyatı ortalama 338 bin liradan başlıyor. Anlaşmaları bankalarla, kredi ödemesine bir yıl sonra başlanılan satışlarda ise 120 ay vadede faiz yüzde 0.55 ile 0.99’a kadar uygulanabiliyor. Sonbaharda tüketicinin bütçesini rahatlatacak kampanyasıyla dikkat çeken firmalardan biri DAP Yapı. DAP Yapı’nın Kartal’da hayata geçirdiği İstMarina projesinde kalan 139 daire için yeni bir kampanya başlatıldı. 31 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek kampanya kapsamında en düşük daire fiyatı 547 bin lira olarak belirlenirken, yüzde 5’i peşin, yüzde 15’i bir yıl sonra, kalan kısmı ise yüzde 0,99 vade farkıyla Ocak 2019’dan itibaren 120 ayda ödeniyor. Bugünkü kira değeri 2 bin 700 lira olan dairelerden bir yıl sonra 3 bin 100 lira kira getirisi bekleniyor. Banka kredisi taksitleri 15 ay sonra başlarken, bir yıl sonraki kira getirisi banka taksitinin yaklaşık yüzde 50’sini karşılayabilecek. Böylelikle proje, kira geliriyle kendi kendini 8 yılda amorti ediyor.

11 BİN 700 TL PEŞİNATLA KONAK

Tüketicinin bütçesini rahatlatacak kampanyasıyla dikkat çeken firmalardan biri DAP Yapı. Anadolu Yakası’nın en değerli doğal alanı Validebağ Korusu’nun yanı başında inşa ettiği Validebağ Konakları’nda banka kredisi kullanıldığında ödemeye 15 ay sonra başlanıyor. Toplam 1.1 milyar TL yatırımla gerçekleştirilen 5’er katlı, 319 konaktan oluşan dairelerin yüzde 55’inin satış sözleşmesi şimdiden imzalandı. Şu anda metrekaresi 11 bin 700 liradan başlayan ve satışta olan konakların, teslime yakın tarihte metrekare değerinin 24-25 bin liraya çıkması bekleniyor. Projenin lansmanında konuşan DAP Holding Yönetim Kurul Başkanı Ziya Yılmaz, "Yüzde 5’i peşin, yüzde 15’i ise satış tarihinden itibaren 12’nci aydan ya da teslim tarihinde ara ödeme yapılarak ev sahibi olunabiliyor. Bankadan kredi çekildiğinde ise ödemeye 15’inci aydan sonra başlanıyor” açıklamasında bulundu.

PARK 446 BİN TL’DEN SATIŞTA

Ağaoğlu’nun Anadolu Yakası’nda 400 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği Çekmeköy Park projesinde yüzde 25 lansman indirimi uygulanıyor. Projenin ortalama metrekare fiyatı 7 bin 500 lira olarak belirlendi. Çekmeköy Park projesinde, yüzde 10 peşinatın yanı sıra yüzde 75 banka kredisi ve 2019 yılında yüzde 15 ara ödemeli ödeme planı sunuluyor. Şu ana kadar 150 konutun satışı gerçekleştirilirken, toplamda 1 milyar 100 milyon liralık hasılat bekleniyor. Daire fiyatları 446 bin TL ile 1.7 milyon TL arasında değişiyor. 

ZER KARTAL 90 AY FAİZSİZ

Ceylan İnşaat ve Artuklu Yatırım ortaklığında kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilecek olan Zer Kartal konut projesi görücüye çıktı. İstanbul'un Asya Yakası’nda 60 milyon TL yatırımla yükselecek projede daireler 338 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daire seçeneklerinin yer aldığı Zer Kartal’da yüzde 30 peşin ödemelerde banka kredisiz 90 ay 0 faiz imkânı tanınıyor. Toplam 380 konuttan oluşan projenin anahtar teslimini 2020 yılında planlanırken, metrekare fiyatları 4 bin 900 liradan başlıyor. 

AND PASTEL’DE ÖDEME 2019’DA

Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketi AND Gayrimenkul, İstanbul Kartal’da yükselen AND Pastel’in yeni ve son etabını da satışa açtı. İlk etap teslimleri Haziran 2018’de, son etap teslimleri ise Aralık 2018’de başlayacak AND Pastel’in kredi ödemeleri ise Ocak 2019’a ertelenebiliyor. Yaşam başladıktan sonra ödeme yapabilme imkanı sunan AND Pastel’de aynı zamanda yüzde 1 KDV avantajı da sunuluyor. Projede “60 aya yüzde 0 faiz oranı’’ veya ‘’120 aya yüzde 0.55 faiz oranı”  sunuluyor. Son etapta daire fiyatları 340 bin liradan başlıyor. 

YÜZDE 5 PEŞİNATLA KONUT

Tahincioğlu, 31 Ekim’e kadar sürecek, “Şimdi Al, Ocak 2019’da Öde” kampanyasına, Nidapark Kayaşehir ve Nidapark Küçükyalı projeleriyle yer aldı. Kampanya kapsamında, söz konusu projelerden daire sahibi olmak isteyenler KDV dahil satış fiyatının yüzde 5’i peşin, yüzde 15’i satış tarihinden itibaren 12. ayda veya teslim tarihinde ara ödemeler şeklinde yapabilecek. Kalan yüzde 80’lik kısmı için ise banka kredisi kullanabilecek. Kredi taksit ödemeleri Ocak 2019'da başlayacak kampanya, ev sahibi olmak isteyenlerin hayalini gerçekleştirmelerinde de büyük avantaj sağlayacak.

NEF 4 PROJESİYLE YER ALDI

Markalı konut geliştiricisi Nef, dört konut projesinde, “Şimdi al 2019’da öde” kampanyası başlattı. Bu kapsamda, ön satışı başlayan Nef Basınekspres, İş GYO-Nef ortak projesi olan İnistanbul Topkapı, ön lansmanı yapılan Nef Sancaktepe ve Nef Kağıthane Point 05 projeleri kampanyaya dahil oldu. Nef, yüzde 5 peşinatla ev sahibi olmak isteyenlere, yüzde 15’i ise bir yıl sonra ödeme imkanı sunuyor. Kalan yüzde 80’in banka kredisi kullanılarak ödendiği kampanyada, taksitlerin ödemesi ise 16 ay sonra, Ocak 2019’da başlıyor. Kampanya, 31 Ekim’e kadar geçerli olacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN