EYT'liler eylem yapacak

EYT'liler eylem yapacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya'nın da aralarında bulunduğu bir çok ilde eylem yapma kararı aldı. Sosyal medyada örgütlenen EYT'liler, Bursa ve Eskişehir'de izdihama neden olan toplantıların ardından bu hafta sonu ve 16 Aralık'ta, seslerini duyurmak için sokağa inecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçtiğmiz günlerde Bursa ve Eskişehir'de iki önemli toplantı yapmıştı. Katılımın yüksek olduğu toplantılarda Meclis'te kadük kalan EYT tasarısının yeniden görüşülmesi için çağrı yapılmıştı. Bu gelişmenin ardından sosyal medayada örgütlenen EYT'liler eylem yapma kararı aldı. 

İSTANBULDA HEDEF 1 MİLYON KİŞİYLE EYT EYLEMİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda MHP'nin önce 'evet' daha sonra 'ret' oylarıyla gündemden düşmüştü. EYT'liler seslerini duyurmak için Türkiye genelinde eylem yapacak. Sosyal medyada EYT'lilerin organize olduğu gruplarda hafta sonu ve 16 Aralık'ta eylem yapılacağı duyuruldu. 

18-11/28/eyt2.jpg

Paylaşımlara göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya'nın da aralarında bulunduğu illerde gösteriler düzenlenecek. Katılım çağrılarında muhalefet ve iktidar partisinden milletvekillerine mağduriyetin giderilmesi yönünde mesajlar verildi. İstanbul'da yapılacak gösteriye, 1 milyon kişinin katılmasının hedeflendiği belirtildi. 

18-11/28/eyt3.jpg
Facebook gruplarında eylem çağrısı yapan EYT'lilerin paylaşımları dikkat çekti.

ESKİŞEHİR'DE EYT BULUŞMASI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri 25 Kasımda Eskişehir’de bilgilendirme toplantısı yaptı. Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak ile Ankara, İstanbul, Bursa, Kütahya, Bilecik’ten gelen çok sayıda kişi katıldı. Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, yaptığı açıklamada, haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

Bugün, burada bütün illerde başlattığımız hak arayışımızı Eskişehir’de sürdürüyoruz. İlerleyen günlerde tüm Türkiye’de programlarımızı gerçekleştireceğiz. Biz bu davada haklılığımızın peşindeyiz. Bu hakkımızı da sonuna kadar almak için mücadelemizi vereceğiz. Geldiğimiz yaş ortalaması 45-50 yaşlarda. En büyük sıkıntılarımız bu yaşlardan dolayı bizi, özel sektör ’Yaşlısın’ diyerek kapıya koyuyor. Ama hakkımızdan dolayı devletimize, ’bizi emekli edin’ diyoruz. Biz haklıyız. Devletimiz de, ’Hayır, siz gençsiniz’ diyor. Hiçbir şekilde seçim vaatlerinde yer almak istemiyoruz. Biz artık icraat istiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesi için de ortak bir noktada Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, milletvekillerinin ortak çözüm üretecekleri ümidini taşıyoruz. Sayı bazında çok fazla bilgi kirliliği var. Dernek olarak bir dilekçe sunduk. Bizim yaptığımız çalışmalarda 1 milyon civarı, hemen emekli olabilecek de 150-200 bin civarı kişi var. Daha prim gününü, hizmet yılını doldurmayanlar var. Maliyetimiz de 8-10 milyar lira civarı.

BURSA'DA EYT BULUŞMASI

Geçtiğimiz hafta Bursa'da gerçekleşen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" buluşması izdihama sahne oldu. "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" bir kez daha haklarının verilmesini talep etti. 

Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ile yönetim kurulu üyeleri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un da katıldığı toplantıya yağmurlu havaya rağmen ilgi büyük oldu. Toplantı salonunun hınca hınç dolması nedeniyle yaklaşık 4 bin kişi salona giremeyerek dışarıda kaldı.

Toplantıda konuşan Gönül Boran Özüpak, EYT sorununun çözülmesi gerektiğini ve bu konuda siyasilerin halkın bu isteğini görmesi gerektiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da EYT ve çalışma hayatında halkın beklentileri ve çalışma hayatında yaşanan sorunlara değindi, çözüm önerileri sundu.

İYİ Parti'nin erkeklerde 25, kadınlarda 20 yıl hizmet süresi ve 5 bin 500 prim günü bulunanların emeklilik yaşını beklemeden emekli olmasını öngeren yasa tasarısı MHP'nin de desteği ile Meclis gündemine gelmişti. Ancak TBMM Genel Kurulu'nda Devlet Bahçeli'nin devreye girmesi ile MHP tavrını değiştirmiş ve tasarı reddedilmişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN