Ezhel Olay şarkısında ne anlatıyor? Ezhel kimdir ve gerçek adı nedir? Hapis cezası almıştı!

Ezhel Olay şarkısında ne anlatıyor? Ezhel kimdir ve gerçek adı nedir? Hapis cezası almıştı!

Ezhel Olay şarkısı ile toplumsal olaylara değindi. 15 Temmuz Darbe Girişimi, Gezi olayları, Eren Bülbül'ün şehit edilmesi, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz olayları gibi pek çok konuya değinilen şarkının klibinde de bu olaylara ilişkin görüntüler yer aldı. Olay şarkı sözleri ve videosuna haberimizden ulaşabilirsiniz. | Daha önce uyuşturucu kullanımını özendirmek suçu nedeniyle hapis cezası alan Ezhel kimdir ve gerçek adı nedir? Detaylar haberimizde...

Ezhel gece saatlerinde yayınladığı Olay şarkısı ile dikkatleri üzerine çekti. Şarkı kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaştı.

Olay şarkısında Gezi olaylarından Ankara katliamına, 15 Temmuz Darbe Girişiminden Eren Bülbül'ün şehit edilmesine, cansız bedeni 2 Eylül 2015'te sahile vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'ye, kadın cinayetlerinden taciz ve tecavüz olaylarına kadar pek çok konuya değiniliyor.

Şarkıda "Ölmek istemiyoruz!" sözleri ile eski eşi tarafından boğazı kesilen Emine Bulut'un "Ölmek istemiyorum" feryadına da göndermede bulunuldu.

EZHEL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Rapçi Ezhel geçtiğimiz aylarda, şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla tutuklanmış ve beraat etmişti. Ezhel'e keyif verici madde kullanmaktan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Olay şarkısının sonunda bu kararın haberlerde duyurulduğu görüntülere de yer verildi.

Yeni şarkısı Twitter'da kısa sürede trend olan Ezhel - Olay şarkısının sözleri ise şu şekilde:

OLAY ŞARKISI SÖZLERİ

"Her gün yeni olay

dile kolay

Koal koal

Nerde ne anormal artık bana gelir doğal

Paranoya beynin vermez onay

Derler oha nasıl yaptım sorar

Olduk olay

Olays on me...

Tüm gözler bende etrafımda on bin insan sanki zombi

Kafa güzel, alkol fondip

 

Berlin-Kotti

istanbul Bomonti

Başkent ODTÜ

Gıtto-OSTİM

 

Tüm dünya mahallem dünya gecekondu

Çok mu yüksekteyiz zihnim kokpit

 

Her yer polis her yer zarbo her gün olay olay olay o halde yapalım ohal halkım kobay

Bi piskopat olmamak için bi sebep yok o yüzden çal ve kopar bende kuruş sende tomar

Çıkar olay

Sıkar toma suyu işin suyu çıkar

Ölür memur ölür çocuklar yaşar çıkar

İsteseler biter ama sanma kimse çıkar

Bunla başa çünkü kazandırır para olay

 

Her gün hep aynı haber

Yine bi tecavüz taciz

Magazin olay ister

Ünlüler olur havadis

Herkes yanlız herkes birine düşman

Nereye baksam kavga

Nereye gitsem olay

 

Flaş flaş paparazzi

Like tweet sanalım alem

Ego tüm olayımız bu

O yüzden nereye gitsek olay oluruz olay bizim de olayımız bu

Aramızda çıksın olay isterler işine yarar bi b*k olmadığından dolayı

Biz kimiz nerden geldik her insan kafa yorar

Aslında bütün olay euro lira ve dolar

Çıkar olay

Kan dökmek anlaşmaktan daha kolay

Bir mermi kurşun bir çiçekten daha ucuza solar

Bi bomba sanki tüy gibi düşer ve yanmaz asla

Sokakta tayfalarla

Üçüncü sayfalarda"

EZHEL - OLAY VİDEOSU

EZHEL KİMDİR? GERÇEK ADI NEDİR?

Sahne adı Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen gerçek adı Ömer Sercan İpekcioğlu olan ünlü Rap sanatçısı, 1 Temmuz 1990'da Ankara’da doğdu.

İlk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor.

Ankara'da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı. Geleneksel kültürle evrensel bir kalite yakalayan Ezhel, küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap’in yanında Reggae tarzı müzik yapmaktadır.

Ayrıca gitar, piyano, ney, def ve darbuka gibi müzik aletleri çalmaktadır. Rap hayatına solo olarak başlayan Ezhel, 2008 yılında Keişan ile birlikte yaptığı seri ile adını duyurdu. 2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

Türkçe rapin önemli isimleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında Funk’d up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records’u kurdu.Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. olmuştur. Son olarak yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 2 albümüne “Yaprak Düşerse” şarkısı ile katkıda bulunmuştur.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN