F1 Şampiyonu Lewis Hamilton’a ‘şövalye’ unvanı verildi

F1 Şampiyonu Lewis Hamilton’a ‘şövalye’ unvanı verildi

Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, koronavirüs salgınındaki çalışmaları nedeniyle yüzlerce kişiyle birlikte Yeni Yıl Onur Listesi’nde yer alarak ‘şövalye’ unvanı verildi.

Formula 1'de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayarak Michael Schumacher'in 7 dünya şampiyonluğu rekoruna ortak olan Lewis Hamilton'a İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından şövalyelik unvanı verildi.

Formula 1'de 2020 sezonunu rakiplerinin büyük farkla önünde bitiren İngiliz pilot Lewis Hamilton, aynı sezonda Alman efsane Michael Schumacher'in 7 dünya şampiyonluğu rekoruna ortak olmuştu.

Schumacher'in 91 yarış kazanma rekorunu da aynı sezon içerisinde kıran ve çıtayı 95 zafere taşıyan 35 yaşındaki Hamilton, Birleşik Krallık Kraliçeci'nin Yeni Yıl Onur Listesi'nde yer alarak şövalyelik unvanı kazandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, pistlerdeki başarısının yanı sıra sporda ve ırkçılık karşıtı konularda gösterdiği duyarlılığı sayesinde Lewis Hamilton'a 'Sir' unvanı verildiğini duyurdu.

Lewis Hamilton, İstanbul Park'ta düzenlenen Türkiye GP'yi kazanarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

‘Sir’ Lewis Hamilton’ın yanı sıra bu yıl onur unvanları, koronavirüs salgınında çalışma yapan kişilere verildi.

Hamilton, iki Britanyalı Stirling Moss ve Jackie Stewart ve Avustralyalı Jack Brabham'dan sonra şövalye ünvanı verilen dördüncü F1 pilotu oldu.

 'SIR' UNVANI ALAN İLK F1 PİLOTU

Lewis Hamilton, tarihte 'Sir' unvanı alan 4. Formula 1 pilotu olurken bu unvanı alan ikinci İngiliz ve 3. F1 şampiyonu olarak tarihe geçti. Hamilton, aktif kariyeri sırasında şövalyelik alan ilk isim oldu.

Daha önce İngiliz pilotlar Jackie Stewart ve Stirling Moss ile Avustralyalı Jack Brabham şövalyelik almıştı. Bu isimlerden Jackie Stewart ve Jack Brabham'ın Formula 1 şampiyonluğu bulunuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN