Facabook'ta 18 yaş düzenlemesi

Facabook'ta 18 yaş düzenlemesi

Facebook 18 yaş altındaki tüm kullanıcılarını ilgilendiren çok önemli bir karar aldı. Önümüzdeki günlerden itibaren Facebook'ta artık bazı reklamlar 18 yaş altı kullanıcılara hiç gösterilmeyecek.

Facebook aldığı son kararla reklam politikalarında ciddi bir değişikliğe gitti. Şirket, reklam politikasını güncelleyerek 18 yaş altı kullanıcılara silah aksesuarı reklamı göstermeyi yasakladı. Facebook; tabanca kılıfı, kemer aksesuarı gibi ürünlerin reklamlarına yaş sorgusu getirdi. Bu yeni politika 21 Haziranda işler hale gelecek.

Özellikle bireysel silahlanma oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan ABD‘de, silah düzenlemeleri ve reformları oldukça sık tartışılan bir konu. ABD merkezli Facebook, silahlanma tartışmaları sürerken devrim gibi bir karar aldı. Sosyal medya devi, silah içerikli reklamları bundan sonra barındırmayacağınıaçıkladı. 

Bu açıklamayla beraber silah içerikli satış yapan reklam verenler artık Facebook’a bu tarz içerikleri koyamayacak.Geçtiğimiz gün Facebook tarafından yapılan açıklamada, doğrudan silah satışını destekleyen reklamların tamamen yasaklandığı ancak silah kılıfı ve silah kemerleri gibi çeşitli aksesurların ise sadece 18 yaşın üstündeki kullanıcılara gösterileceği ifade edildi.

Son dönemlerdeki Florida ve Teksas‘ta gerçekleşen okul katliamlarından sonra böyle bir karar alan Facebook, silah satıcılarının bir anda hedefindeki şirket oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN