Facebook koronavirüs aşıları hakkında yalan yanlış paylaşımları kaldırma kararı aldı

Facebook koronavirüs aşıları hakkında yalan yanlış paylaşımları kaldırma kararı aldı

Facebook yönetimi, koronavirüs hakkında yapılan yalan yanlış paylaşımları kaldırma kararı aldı.Buna göre aşı hakkında doğruluğu kanıtlanmamış paylaşımlar engellenecek. Yönetimin aldığı yeni kararlar Facebook'un sayfalar bölümünde uygulanacağı ayrıca bu kararları yayan grupların sayfaları da kapatılacağı bildirildi.

Facebook, dünyayı etkisi altınan alan pandemi tedbirleri kapsamında üretilen koronavirüs aşıları konusunda yalan yanlış paylaşımlara savaş açtı. Buna göre, aşılar hakkında doğruluğu kanıtlanmamış paylaşımlar sayfadan kaldırılacak Yeni kuralların özellikle Sayfalar bölümünde uygulanacağı, bu tür paylaşımları yayan grupların da kapatılabileceği belirtildi.

Facebook yönetimi, paylaşım politikalarını yeniden gözden geçirirken aşı konusunda yanlış paylaşımların önüne geçmek için daha sıkı tedbirler uygulacak.

Böylece Kovid-19 aşıları hakkında yapılan yanlış ve yalan paylaşımları kaldırılacak, bu tür paylaşımların yapıldığı bazı gruplar kapatılırken bazılarına da geçici olarak moderatör 'atanacak'.

'AŞI OTİZME YOL AÇIYOR' GİBİ PAYLAŞIMLAR KALDIRILACAK

Öte yandan Facebook yönetimi tarafından yapılan açıklamada Kararın Dünya Sağlık Örgütü'yle (DSÖ) de yapılan görüşmeler uyarınca alındığı belirtildi; 'Kovid-19'un insan yapımı olduğu', 'aşıların hastalığa karşı etkisiz olduğu', 'aşı olmaktansa hastalanmanın daha güvenli olduğu' ve 'aşıların zehirli veya tehlikeli olup otizme yol açtığı' gibi yalan olduğu kanıtlanmış iddiaları içeren paylaşımların kaldırılacağı açıklandı. 

Bu yeni kuralların özellikle Sayfalar bölümü için uygulanacağı, gruplar ve hesapların da izleneceği belirtildi. Buna göre, aşı karşıtı iddiaları yaydığı tespit edilen gruplar kapatılacak, bazı gruplara da üyeleri arasından bir kullanıcı 'moderatör' olarak atanacak. Bu kişiden grubun kapanmaması için paylaşımları takip edip yalan bilgileri kaldırması istenecek

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN