Faruk Bayındır'ın kardeşi: Ağabeyim kaset kumpası ve Meriç cinayetinde yer aldı

Faruk Bayındır'ın kardeşi: Ağabeyim kaset kumpası ve Meriç cinayetinde yer aldı

Deniz Baykal ve MHP’li vekillere kurulan kumpasın ardındaki ‘Tarkim Havacılık’ın sahibi iş adamı Faruk Bayındır’ın kardeşi ağabeyinin FETÖ bağlantılarını açıkladı. F. Bayındır, örgüt yapılanması içinde olan ağabeyinin ‘kaset’ kumpası ve gazeteci Meriç cinayetinde yer aldığını söyledi.

Ankara Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamede, MHP’li vekillere kurulan kaset kumpasının sorumlusu firari İbrahim Faruk Bayındır’ın FETÖ mensubu olduğuna dair kardeşinin beyanları da yer aldı.

Dosyada, Baykal ve MHP’li yöneticilere FETÖ tarafından aynı şekilde kumpas kurulduğu belirtildi. Firari şüpheli İbrahim Faruk Bayındır’ın, eski MHP’li yöneticiler Bekir Aksoy, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, İhsan Barutçu, Ahmet Deniz Bölükbaşı, Mehmet Taytak, Bülent Dinmez, Mustafa Cihan Paçacı, Ümit Şafak ve Osman Çakır’a ait olduğu iddia edilen özel hayata ilişkin ses ve görüntülerin yayımlanmasının sorumlusu olduğu belirtildi. FETÖ’nün havacılık şirketi Tarkim’in sahibi olan Bayındır’ın kumpaslar için internette görüntülerin yayılması için ‘ulkucugazete.com’, ‘ulkucugazete.net’, ‘ulkucugazete.org’ adlı internet sitelerinin alan adını (domain) satın aldığı belirtildi.

Bayındır’ın, FETÖ ile ilişkilerine dayanak niteliğindeki tespitlerin de bulunduğu iddianamede, örgüt lideri ve dosyanın bir numaralı şüphelisi Fetullah Gülen’in talimatıyla 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya’daki hesabına, 31 Aralık 2013 ile 24 Aralık 2014 arasında 609 bin 215 lira para yatırdığı belirtildi. Aynı tarihlerde Bayındır’ın eşine ait hesapta ise 1 milyon 161 bin 9 lira artış olduğu kaydedildi. Dava dosyasında, Bayındır’ın kardeşi F. Bayındır’ın ağabeyi hakkındaki beyanlarına da yer verildi.

Buna göre kardeş F. Bayındır, ağabeyi hakkında daha önceden verdiği beyanlarda, “FETÖ yapılanması içerisinde yer aldığı, MHP kaset olaylarında rol almış olabileceği ve Haydar Meriç cinayeti ile de ilgisi olabileceği” itirafında bulundu. İddianamede, Bayındır hakkında yapılan değerlendirmede şüphelinin FETÖ’nün amaç ve hedefleri doğrultusunda, Türk siyasi hayatını dizayn etmeye yönelik gerçekleştirilecek faaliyetler öncesinde özel hayata ilişkin ses ve görüntülerin yayımlanacağı internet sitelerinin ücretini kredi kartı ile ödemesi ve bu internet sitelerini örgüt amaçları doğrultusunda kullandırdığı belirtildi.

‘DELİL BIRAKMAYIN’ TALİMATI BYLOCK MESAJINDA

Antalya’da tutuklu yargılanan FETÖ sanığının ByLock yazışmaları, örgütün üyelerine ‘delil bırakmayın’ talimatını ortaya koydu. Bir kullanıcının, ‘ATM Gündemler’ başlığıyla geçen yıl gönderdiği mesajda şöyle deniliyor:  “Bilgisayar ve kart kullanılmayacak. Daha önceden kullanılan hard diskler çıkarılıp imha edilecek. Daha önce bilgisayar kullanan herkesin hard diskleri çıkardığından emin olunması isteniyor. Arkadaşlar, bu hafta temizlik haftası. Herkes en az 5 esnaf evi ve iş yeri taraması yapmalı. En az 3 kişiyle ve 1,5 saat arama tarama yapmalı. (Bu çok önemli)”     

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN