Fed tutanakları: Birkaç üye faiz artırımının "yakın" olduğunu düşünüyor

Fed tutanakları: Birkaç üye faiz artırımının "yakın" olduğunu düşünüyor

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Eylül ayı toplantı tutanakları yayınlandı. ABD ekonomisinin güçlenmeye devam etmesi halinde, faiz artırımının "göreceli olarak yakın zamanda" artırılmasının garanti edileceğini düşünüyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Eylül ayı toplantı tutanakları yayınlandı.

Tutanaklara göre, birkaç politika yapıcı, ABD ekonomisinin güçlenmeye devam etmesi halinde, faiz artırımının "göreceli olarak yakın zamanda" artırılmasının garanti edileceğini düşünüyor.

20-21 Eylül'de yapılan ve faizin değiştirilmeme kararının alındığı bu FOMC toplantısının tutanakları, Fed'in faiz artırımının zamanlaması konusunda bölünmüşlüğünü gösterdi.

Tutanaklarda, "Birkaç üye, ekonomik gelişmelerin beklendiği gibi güçlü seyretmesi durumunda, federal fonları faizi için hedef aralığını göreceli olarak yakın bir zamanda artırmanın uygun olacağı değerlendirmesinde bulundu" denildi. 17 üyenin katıldığı ve 10 üyenin oy hakkının bulunduğu Eylül ayı toplantısında, hem oy hakkına sahip üyeler ve hem de tüm üyeler, faiz artırımına gitmek için işgücü piyasasının ve enflasyonun ne kadar zaman daha iyileşmesi gerektiği konusunda bölünmüş durumda.

Tutanaklarda, üyeleri çoğunun enflasyona ilişkin daha fazla işaret görmek için beklemek gerektiğini kaydettiği vurgulandı. Tutanaklara göre, birkaçüye, bekleme kararının "kılpayı" olduğunu söyledi. Tutanaklara göre, kayda değer bir çoğunluk, görünüme ilişkin kısa vadeli risklerin "neredeyse dengeli" olduğunu düşünüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN