FED'in beklentisi sonrası doların ateşi yükseldi

FED'in beklentisi sonrası doların ateşi yükseldi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık ayında faiz artıracağı yolundaki beklentilerin güçlenmesiyle dolar 3.63 lirayı da aştı, euro 4.24 lirayı da aşarak rekor kırdı.

Yeni güne 3.59 liranın hemen altında başlayan dolar, Fed'in Aralık ayı toplantısında faiz artışı yapabileceği yolundaki beklentileri güçlendirici yöndeki açıklamalara ve ABD tarım dışı istihdam verisine bağlı olarak hızlı tırmanışla 3.6339 liraya kadar çıkarken, euro da 4.24 lirayı da aşarak 4.2459 liraya kadar yükseldi.

TL'de REKOR DÜŞÜŞ

Dolara karşı son 3 ayın en düşüğüne inen TL, euro karşısında rekor düşük seviyeye geldi. Euro/TL, 4.2486 ile tarihi rekor kırdı. Borsa İstanbul Endeksi ise, dolardaki güçlenmenin etkisiyle güne yüzde 0.15 düşüşle 104 bin 178 puandan başladı ve kayıplarını yüzde 0.54'e kadar taşıyarak 104 bin puanın altına düştü.

DOLAR 3,63'Ü AŞTI

Kur güne 3.58 seviyelerinden başlamasının ardından kademeli olarak yükselerek 3.63 seviyesini aştı ve 12 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. euro/TL ise 4.2486'yı da aşarak 4.24 olan rekorunu egale etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN