Fencilerden Aziz Sancar atağı

Fencilerden Aziz Sancar atağı

İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunları fen liselerinin geçmiş yıllardaki gibi nitelikli olması için kolları sıvadı. Mezunlar, bunun için birçok proje geliştirdi. Bu projelerin en önemlisi de Aziz Sancar gibi dünyanın ünlü bilim adamlarını öğrencilerle buluşturmak olacak.

[Karar]
EREN TAŞAR

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği (İAFED) fen liselerinin eski değerine kavuşması için önemli bir proje hazırladı. Dernek, bilim olimpiyatları benzeri bir yarışma planladı. Bu yarışmaya katılan fen liseleri arasından ön elemeden geçen başarılı öğrenciler, Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Dr. Aydoğan Özcan gibi dünya çapında tanınan bilim insanlarıyla ve başarılı yöneticilerle eşleşecek. Alanında uzman kişiler, liseli öğrencilere bilim ve yaşam koçluğu yaparak onları olimpiyatlara hazırlayacak.

BİLİM KOÇU SANCAR

Fen lisesi öğrencilerinin nabzını tutacakları bir anket yapılacağını belirten Kutlu “Öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarını sorgulayacağız. Anketi Türkiye’deki tüm fen liselerine de göndereceğiz. Sonuçta elde edeceğimiz verileri analiz edip konuyla ilgili bir rapor hazırlayacağız” dedi.

En önemli projenin dünyanın dört bir yanındaki başarılı bilim insanlarını yeni nesillerle birleştirmek olduğunu belirten Kutlu “Bilim olimpiyatları benzeri bir yarışma planladık. Bu yarışmaya katılan fen liseler arasından ön elemeden geçen başarılı öğrenciler, dünyadaki en önemli bilim adamları ve başarılı yöneticilerle eşleştirecek. Bu insanlar liseli öğrencilere bilim ve yaşam koçluğu yapacak ve onları olimpiyatlara hazırlayacak. Böylece başarılı bilim insanlarıyla ve yöneticilerle çalışma imkanı bulacaklar.

Dünyanın en ünlü bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Aydoğan Özcan ve Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar projemize destek vereceğini ve koçluk yapabileceğini söylediler. Bilim olimpiyatlarımızı önce ulusal daha sonra da uluslararası çapta yapmayı düşünüyoruz. Bizim tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sadece sponsora ihtiyacımız var” dedi.

LABORATUVARLARI BİLE EKSİK

Karar’a konuşan Dernek Başkanı Sadık Kutlu “Fen liselerinin eksikleriyle ilgili eylül ayına kadar çalışma yapacaklarını söyledi. İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin binasının şu an deprem hasarlı olduğuna dikkat çeken Kutlu “Eğitim devam ederken bir deprem olsa okul yıkılabilir ve birçok öğrencinin hayatına mal olabilir.  Zaten okulun fen lisesi olarak birçok eksiği mevcut. Örneğin, bilgisayar laboratuvarı eksik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı yetersiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN