Fenerbahçe'den FIFA'ya 1.2 milyon euroluk tazminat talebi!

Fenerbahçe'den FIFA'ya 1.2 milyon euroluk tazminat talebi!

Türkiye'nin Dünya Kupası Avrupa elemelerinde İzlanda ile oynadığı maçta Ozan Tufan'ın sakatlanmasının ardından Fenerbahçe harekete geçmeye hazırlanıyor.

Yapılan kontrollerin ardından en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı belirtilen genç oyuncu için Fenerbahçe, FIFA'ya gitmeyi planlıyor.

Sarı-lacivertliler 2013 yılından bu yana uygulanan FIFA Kulüpleri Koruma Programı'ndan yararlanacak. Fenerbahçe, Ozan'ın sahalardan uzak kalması nedeniyle FIFA'ya başvurması halinde Kulüpleri Koruma Programı kapsamında önemli bir miktar tazminat alacak. Kurallar gereği bir oyuncu için günlük maksimum 20 bin euro ödenirken Fenerbahçe'de Ozan'ın 2 ay sahalardan uzak kalması halinde FIFA'nın 800 bin euro ile 1.2 milyon euro arasında bir ödeme yapması bekleniyor.

REAL MADRİD TAZMİNAT ALMIŞTI

FIFA, Kulüpleri Koruma Programı kapsamında ilk ciddi ödemesini 2013 yılında Real Madrid'te yapmıştı. Milli takımda sakatlanan ve yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan Marcelo için Real Madrid, FIFA'dan 1 milyon 150 bin euro almıştı.

16-10/12/resimid_4708863

KULÜPLERİN MAĞDURİYETİ ÖNLENECEK

FIFA, bu uygulamayı milli takımlarda uzun süreli sakat oyuncular nedeniyle kulüplerin mağdur edilmemesi için hayata geçirdi. Kulüpleri Koruma Programı'ndan bir kulübün yararlanabilmesi için oyuncunun en az 28 gün sahalardan uzak kalması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN