Fenerbahçe'nin 10 kişiyle kaybetmemesinin sırrı

Fenerbahçe'nin 10 kişiyle kaybetmemesinin sırrı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe Celtic'le 67. dakikadan sonra 10 kişi oynamasına rağmen 1-1 berabere kaldı. Süper Lig'de de 10 kişiyle oynadığı maçı kaybetmeyen Fenerbahçe'nin 4 sırrı var.

Ligde 30’uncu dakikada Hasan Ali’nin, UEFA Avrupa Ligi’nde de 67. dakikada Diego Ribas’ın kırmızı kart görmesiyle sıkıntıya giren sarı lacivertliler gösterdikleri direnişle bu sayısal dezavantajı ortadan kaldırmayı bildi.

1-Rekabet üst düzeyde

Oyuncular arasında inanılmaz bir rekabet var. Her mevkide 2 ayrı kaliteli ismin olması futbolcuların yerlerini kaybetmemek için ekstra motive olmasına neden oluyor. Şener- Gökhan, Hasan Ali- Caner, Ozan–Josef, Alper-Volkan, Markovic - Nani ve Fernandao - Persie rekabetleri takıma çok pozitif yansımış durumda.

2-Pereira takıma hakim

Özellikle Pereira’nın takıma olan hakimiyetinin bu başarıda önemli bir etken olduğu futbolcular tarafından vurgulanıyor. Zor günlerde yönetim kurulunun Pereira’nın arkasında durması Portekizli hocanın elini güçlendirdi. O şimdi Samandıra’da çok daha güçlü ve yönetim kurulu ile de uyum içerisinde çalışıyor.

3-Yerliler takımı yönlendiriyor

Yerli futbolcular takım ile yemekler yiyor, sorunları çözmek için ekstra çaba harcıyor. Sezon başında böyle bir ortam yoktu. Aziz Yıldırım’ın yerli futbolculara bu konudaki telkinleri büyük etki yarattı. Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Hasan Ali, Mehmet Topal gibi takımın tecrübeli isimleri başarı için taşın altına elini koyuyor.

4-Taraftarın etkisi

Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe taraftarı takımına o bilinen desteği vermemişti. Yönetim ile yaşadıkları problemler nedeniyle tribünden uzaklardı. Bu sene ise takıma büyük güç veriyorlar. Celtic maçında da takıma güven verdiler. Maç sonunda da desteklerini sürdürdüler. Bu yıl taraftarlar da futbolcuları gibi maçı bırakmıyor.

Vitor Pereira’dan Digo Ribas’a: O sorumsuzluğu nasıl yapar?

Gaziantep’te penaltı yaptıktan sonra önceki akşam da takımı 10 kişi bırakan Diego aldığı uyarının yanı sıra, 20 bin Euro da ceza ödeyecek.

Diego’ya sert tepki

Fenerbahçe’de Diego’ya karşılaşma sonrası Pereira’dan tepki geldi. Sarı lacivertlilerin 10 numarası Gaziantepspor maçında penaltı yaptırdıktan sonra Celtic maçında da gereksiz yere takımını 10 kişi bırakınca tüm şimşekleri üzerine çekmişti.

Sert uyarı geldi

Brezilyalı futbolcunun hareketini sorumsuzluk olarak niteleyen Portekizli teknik adam bu hatanın affedilemeyeceğini belirtti ve oyuncusunu sert bir şekilde uyardı. Diego, Fenerbahçe disiplin yönetmeliği gereği bu kırmızı kartı nedeniyle yaklaşık 20 bin Euro da para cezası alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN