FETÖ ByLock listelerine ekleme-çıkarma yaptı

FETÖ ByLock listelerine ekleme-çıkarma yaptı

İstanbul Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasının davası başladı. İlk duruşmada savunma yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı tutuklu Fatih Gürsul, örgütün süreci sulandırmak için ByLock listelerine ekleme-çıkarma yapmış olabileceğini söyledi.

FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi’ndeki (İÜ) akademik yapılanmasına ilişkin 10’u tutuklu 40 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ilk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından, tutuklu sanık Doç. Dr. Fatih Gürsul, savunma yaptı. Gürsul, ‘ByLock’ kullandığı iddiasına ilişkin iddianamede yer alan “Güncel olmamakla birlikte, kırmızı seviyede” ifadesini anlamadığını dile getirdi. Avukatından öğrendiği kadarıyla 2014 yılının ağustos ayında ByLock kullanıcısı olarak gözüktüğüne değinen Gürsul, “Ben telefonumu 2015’te satın aldım. Hakime demiştim ki, ‘Ne benim ne ailemin FETÖ ile ilişkisi olmamıştır.’ Mahkeme hakimi de bana devletin verdiği bilgilere güvenmek zorunda olduklarını söylemişti. 5 aydır çocuklarımı göremedim. Uydurma delil olduğunu düşünüyorum, tıpkı Ergenekon ve Balyoz gibi” dedi.

Gürsul, bilişim alanında doktora verdiğini, teknik anlamda da bu konuda iyi olduğunu belirterek, savunmasını şöyle sürdürdü: “Benim bu yazışmaları yaptığım kişilerle özel hayatımda ne yaptığım iddianamede yok. Bu listeler hazırlandı. Basından öğrendiğimiz kadarıyla ByLock programını MİT’in çözdüğü söyleniyor. FETÖ bunu öğrenip ekleme çıkarma yapmış olabilir. MİT ile ilgili ihraçlar gerçekleşti. Örgüt bunu öğrenip ekleme çıkarmada bulunmuş olabilir. MİT’in eriştiği dosya excel gibi düşünün, istediğiniz kişiyi ekler, istediğiniz kişiyi çıkarırsınız.” Gürsul, ByLock ismini 15 Temmuz’dan sonra öğrendiğini, ‘bilişim’ dersi veren biri olarak kendi hattına böyle bir programı yüklemesinin söz konusu olmadığını savundu.

MAHKEMEDE TELEFON ŞİFRESİNİ SÖYLEDİ

İnternete gelen yasaklar nedeniyle, zaman zaman programlar kullandığını belirten Gürsul, “Acaba bilişimci olmam, yoğun internet kullanmam nedeniyle ByLock ile ilgili bir yanlışlık mı oldu? Ben Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanıyım. Böyle davaların sulandırılması için böyle yanlış bir şeyin olduğunu düşünüyorum” dedi. Mahkeme heyetinin “Emniyete neden telefon şifrelerini vermedin?” sorusunu, Gürsul, “Daha önce bazı davalarda telefonlara bir şeyler yüklenerek delil ürettiklerini gördüm. Bu nedenle vermedim. Zaten emniyette ‘Sen vermesen de biz şifreyi kırarız’ dediler. Ben de ‘kırın’ dedim. Siyasi bir kişiliğim olduğu için de şifreyi vermedim” diyerek yanıtladı. Daha sonra mahkemede telefonunun şifresini söyleyen Gürsul, beraatini veya tutuksuz yargılanmasını talep etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN