FETÖ elebaşı Gülen'in ABD karşıtı vaazı ortaya çıktı | Video

FETÖ elebaşı Gülen'in ABD karşıtı vaazı ortaya çıktı | Video

Karar’ın “FETÖ elebaşı Gülen’ ABD’ye küfürlerde bulunduğu vaaz kayıtlarının yok edilmesi talimatı verdi” haberinden sonra yeni bir video kaydı ortaya çıktı. Gülen kayıtta, ABD’nin işgalci olduğunu belirterek, harb-ü darp yapılabileceği yönünde fetva veriyor.

HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1990’lı yıllarda olduğu tahmin edilen bir vaazında ABD’ye işgalci dediği ortaya çıktı. Pensilvanya’ya yerleştikten sonra örgütüne ABD aleyhine yaptığı tüm konuşmaların silinmesi talimatını veren Gülen, bu vaaz kasetlerini elinde bulunduranları da hain ilan etmişti. ABD aleyhine konuştuğu vaazların paylaşılmasının ise haram ve ihanet olduğu fetvasını vermişti. Karar’ın Ankara Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ çatı iddianamesinden ortaya çıkardığı bu durum, örgütün değişen şartlara göre takiyye yaptığını bir kez daha belgemişti.

‘FACİA YARATTILAR’ 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in haram saydığı kasetler ortaya çıkmaya başladı. Twitter’daki “hudutmeksika” adlı hesapta paylaşılan konuşmasında Gülen şunları söylüyor: “Amerikalılar şu çeyrek asır içinde kaç yeri işgal ettiler. Daha Vietnam’daki yaralar sarılmadan Mogadişu’ya girdiler, Körfez’e girdiler. Sudan’ı terörist ilan ettiler, gitti Libya’yı bombaladılar adamın oğlunu öldürdüler sen teröristsin diye. Dünyanın değişik yerlerinde ne fecai ve fezaya sebebiyet verdiler. Demokrasi için şart diyorlar yani. Dolayısıyla Harb-ü Darp. Harb-ü Darp yaparak(savaşarak) ona karşı çıkmak lazım. Mahvilini bulmak lazım.”

İŞTE O SES KAYDI:

 

FETO elebaşının Pensilvanya’ya yerleştikten sonra ABD’ye yönelik ağır eleştirilerin yeraldığı vaaz kasetlerinin imha ettirdiği, bunların örgüt evlerinde tutulmasının ihanet sayılacağı yönünde talimatı olduğu FETÖ çatı ididanamesine girmişti. Ancak tiwtterda yayınlanmaya başlayan vaazlar, bazı cemaat mensuplarının “haram” ve “ihanetle” korkutulamadığını ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN