FETÖ elebaşı Ladin’den daha tehlikeli

FETÖ elebaşı Ladin’den daha tehlikeli

Kanada’daki Halifax 8. Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik FETÖ’nün elabaşı Fetullah Gülen’in Usame bin Ladin ve IŞİD’ten daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Halifax 8. Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak için Kanada’da bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, temaslarını değerlendirdi. Bakan Çelik, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Usame bin Ladin ve IŞİD’ten daha tehlikeli olduğunu vurgulayarak “Usame bin Ladin, doğrudan terör amaçlarını kullanarak konuşuyordu ve düşman olduğunu biliyorduk. Ya da DEAŞ, terör ideolojisini kullanıyor, onun da düşman olduğunu biliyoruz. Ama bu şahıs daha tehlikeli. Soft kavramların arkasına saklıyor terör amacını” dedi. Kanada’da çok sayıda FETÖ’cünün bulunduğunu kaydeden Çelik, “Kanadalı dostlarımıza FETÖ’nün başının buraya gelmesiyle ilgili birtakım açıklamaları olduğunu, bunun bizim ilişkilerimizi olumsuz etkileyebileceği gibi, Kanada hükümetine ve Kanada toplumuna da zarar verebileceğini ifade ettik” diye konuştu.      

TÜRKİYE GÜVENLİK MERKEZİ

Halifax’in sadece demokratik ülkelerin çağrıldığı bir güvenlik forumu olduğunu hatırlatan Çelik, “Burada en dikkat çeken konulardan birisi şu: Demokrasi ve demokratik güvenlik konusu olduğunda, bu repertuvarın merkezinde Türkiye var. Hemen hemen her konu, bir şekilde Türkiye ile ilgili” dedi. Forumda darbe girişimini de anlattığını belirten Bakan Çelik, kendisine en çok “Türkiye ile Batı ittifakı arasında bir kriz mi var? Türkiye Batı ittifakını terk edip Rusya’ya mı yaklaşıyor?” sorularının yöneltildiğini vurguladı. Bakan Çelik, AB’nin Türkiye’ye pozitif ajanda üretmek yerine taraflı davrandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye tarihsel ve jeopolitik konumu gereği hem Avrupa’yla hem Rusya’yla çok yönlü ilişkiler içerisinde olması gereken bir ülke. Hiçbir ilişkiyi, diğer bir ilişkimizin aleyhine gerçekleştirmiyoruz. Biz NATO üyesi, AB Konseyi üyesi, AB ile müzakere süreci yürüten geleneksel olarak güçlü bir Avrupa devletiyiz.” Çelik ayrıca Türkiye’nin Batı ittifakıyla olan ilişkisinin, sorgulanamaz bir ilişki olduğunu açıkladı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN