FETÖ eski imamını da yan odadan kaydetmiş

FETÖ eski imamını da yan odadan kaydetmiş

CHP eski Genel Başkanı Baykal ve 10 MHP milletvekiline yönelik kaset komplosunda soruşturma tamamlandı. 171 şüpheliden 156’sının örgüt üyesi olduğu tespit edildi. FETÖ’nün örgütten ayrılan eski bir emniyet imamına da komplo kurduğu ortaya çıktı.

HİLAL ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile MHP’li eski 10 milletvekininin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, örgütün “emniyet imamı” olan “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın da aralarında olduğu 171 şüpheli hakkındaki iddianameyi mahkemeye gönderdi. Şüphelilerin 24 mağdur/müştekiyi 12 ayrı adrese yerleştirdikleri ses ve görüntü alabilen cihazlarla izleyip dinlediği, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda internette yayımlandığı belirtildi. 

FETÖ’nün sonradan örgütten ayrılan eski bir emniyet imamına kaset komplosu kurduğu iddianameye yansıdı. Şüphelilerden Yiğit Uyar, ifadesinde örgüt sorumlusu olduğunu daha sonra öğrendiği bu kişinin evinin bulunduğu apartmanda bir başka daireye konuşlandıklarını, özel hayatını izlemeye ve kayıt altına almaya başladıklarını anlattı. Uyar “Şahsın muayenehanede yaşayan bir bayanla ilişkisi vardı. Daha önce muayenehane diye bilinen yere üç adet ses ve bir adet görüntü aktarım cihazları, bir de şahıs tarafından kullanılan daireye görüntü ve ses aktarım cihazları yerleştirildi. Bu cihazlardan elde edilen kayıtlar bizim tarafımızdan kullanılan dairede kayıt altına alındı. Şahısla kadın arasında yaşanan cinsel içerikli görüntü ve sesler kayıt altına alındı” dedi.

Şüphelilerden 164’ünün emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı, 151’inin FETÖ mensubu olduğu, 118’inin ByLock kullandığı tespit edildi. Şüphelilerden 134’ünün FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında ihraç edildiği ya da rütbelerinin geri alındığıkaydedildi. Ayrıca, FETÖ mensubu 151 şüpheliden 46’sının soruşturma kapsamında tutuklandığı, 44 şüpheli hakkında yakalama kararı alındığı belirtildi. İddianamede, Baykal’a ilişkin görüntülerin internette yayınlanmasından sonra soruşturmaya başlandığı ancak 2016’ya kadar herhangi bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

MHP’li yöneticilere ilişkin görüntülerle ilgili dosyanın ise 2011’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği anlatıldı. İddianamede, olay faillerinin ortaya çıkarılmasında delil olarak kullanılabilecek görüntülerin çekildiği adreslerin belirlenmesi, plaka tanıma sisteminden, güvenlik kamera görüntülerinden, telefon konum ve irtibat bilgilerinden, tanık bilgilerinden yararlanılarak olayın gerçek failleri ve çevresinde odaklanması, bu şekilde şüphelilerin ortaya çıkarılması gerekirken, tam aksi yönde hareket edilerek soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği ve bu delil ve imkanlardan yararlanılmasının önüne geçildiği kaydedildi.

KASET ÇEKİLİRKEN GÖZETLEME YAPTILAR

Şüpheliler tarafından, söz konusu eylemler kapsamında 24 mağdur/müştekiye yönelik, 10 ikamet, 2 iş yeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese, ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda hedefsel olarak internette yayınlandığı tespitine yer verildi.

İddianamede Baykal kasetinin çekildiği dairede dinleme cihazları ve kameraların nerelere yerleştirildiğine fotoğraflarla yer verilirken, komployu hazırlayan FETÖ üyesi şüphelilerin görüntülerin çekildiği dakikalardaki konumu da cep telefonu sinyallerinden tespit edildi. Komplo çalışmalarına 2008’de başlayan 5 şüphelinin Baykal’ın bulunduğu evin etrafında gözetleme yaptığı belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN