FETÖ firarisi Öksüz'ün kayınvalidesine hapis

FETÖ firarisi Öksüz'ün kayınvalidesine hapis

FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım’ın yargılandığı davada karar çıktı.

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün firari ‘hava kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz'ün kayınvalidesi olan tutuksuz sanık Hatice Yıldırım’ın davasında karar verildi. Sanık hakkında ‘Silahlı terör örgütü üyeliğinden’ 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

7 YIL 6 AY HAPİS

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar tüm hızıyla sürüyor. Soruşturma kapsamında firari olarak aranan FETÖ örgütünün sözde Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davaya tutusuz sanık Hatice Yıldırım katılmazken, avukatları hazır bulundu. Sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti Yıldırım’ın ‘Silahlı terör örgütü üyeliğinden’ 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken ‘anayasayı ihlal’ suçundan ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Adil Öksüz Türk akademisyen. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almakta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) yöneticisi olmakla suçlanmaktadır. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin sivil yöneticilerinden biri olduğu iddia edilmektedir.

Öksüz, Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimi sonrasında 16 Temmuz 2016'da güvenlik güçlerince Mürted Hava Üssü'nde yakalandı. 2 gün gözaltında tutulan Öksüz, 18 Temmuz 2016'da sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Sorgulaması sırasında Mürted Hava Üssü'ne tarla satın almak için geldiğini iddia etti. Gözaltında bulunduğu süre zarfında 3 ayrı telefon görüşmesi yaptı. Çeşitli kaynaklar ve şahıslar; Öksüz'ün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin '‘hava kuvvetleri imamı’' olduğunu iddia etmektedir.

9 Ocak 2015 tarihinden darbenin gerçekleştiği 15 Temmuz'a kadar geçen 19 ayda, 10 kez ABD’ye 1’er kez de Almanya ve Kuveyt’e gitmiştir. ABD’ye son gidişi ise darbe girişiminden 4 gün önce, 11 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşmiş, iki gün sonra da, 13 Temmuz 2016'da İstanbul'a dönmüştür.

Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin olarak 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve 1'i eski başbakanlık müşaviri 28 sanığın yargılandığı davada 1 Kasım 2019'da verilen karar sonucunda sanıklardan 24’ü beraat etti. İki sanık 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Başka davadan tutuklu 2 sanığın ise dosyaları ayrıldı.

Şu an tam olarak nerede olduğu bilinmese de Almanya'da olduğu düşünülmektedir. Darbe girişimi sonrası Türkiye'den kaçtığı düşünülen Öksüz'ün birkaç ay boyunca Türkiye'den kaçan çeşitli üst düzey FETÖ mensupları ile beraber Almanya'da; Amerikan Ordusu ve NATO tarafından kullanılan Campbell Kışlası ve kışlanın yakınında bulunan Mark Twain Village'de kaldığı iddia edilmektedir. Öte yandan Alman yetkililer “kişisel bilgileri koruma yasası” gereğince Öksüz'ün Almanya'da olup olmadığı hakkında resmi bir açıklama yapmayı reddetmektedir. Aralık 2019'da bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Öksüz'ün nerede bulunduğunun devlet tarafından bilindiğini dile getirmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN