FETÖ izini kahraman sildi

FETÖ izini kahraman sildi

Ankara ve Muğla’da yargılanan darbeci subaylar daha önce uyguladıkları üç maymun taktiğini bırakarak işkence yalanlarına sarılmaya başladı. Meclis ve Özel Hareket Daire Başkanlığı’nın bombalanması talimatını veren pilot Yüzbaşı Tosun önceki ifadesini işkence altında verdiğini iddia ederek itiraflarını inkar etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın 22’nci duruşması görüldü. Duruşmada olay tarihinde Akıncı’da harekat subayı olarak görev yapan eski Binbaşı Murat Bicil’in çapraz sorgusu tamamlandı. Soru üzerine Bicil, F-16’larda hassas vuruş sağlamak için kullanılan sniper podlarını kimlerin getirdiğini bilmediğini, bunu takip etme sorumluluğunun bulunmadığını ancak bu uçuşa kimlerin gittiğinin sistemden görülebileceğini savundu. Bicil, harekat subayı olmasına karşın uçaklara mühimmat yükleme işleminden de haberdar olmadığını, bunun görev kapsamına girmediğini ileri sürdü. Sanığın avukatı Burçin Hekimoğlu müvekkilinin evde bulunan bir dolarlarla ilgili bilgisinin olmadığını söylemesi üzerine evde bulunan ‘G’ ile başlayıp ‘F’ ile biten 1 dolarla ilgili seri numarasını araştırdıktan sonra bir sıkıntı olmadığını, öznemsiz olduğunu düşünerek müvekkiline bilgi vermediğini söyledi. Duruşmada Bicil’den sonra olay tarihinde öğretmen pilot olarak görev yapan ve ihanet gecesi Akıncı Üssü eski Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’den aldığı emirleri pilotlara ilettiği ve onlarca polisin şehit edildiği Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yönelik ‘atış serbest’ emrini pilotlara ilettiği iddia edilen Yurtta Sulh Konseyi üyesi sanık eski Kurmay Yüzbaşı Ahmet Tosun savunma yaptı.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen sanık Tosun, dosyada yer alan telsiz ve telefon konuşmalarının da kendisine ait olmadığını savundu. Bir çok davada yargılanan cuntacı askerlerin yaptığı gibi işkence yalanına sarılan Tosun daha önceki ifadesini işkence altında verdiğini iddia ederek bu nedenle iddianamede yer alan ve bir çok kişinin ismini verdiği ifadesini kabul etmediğini söyledi. Tosun iddianamede yer alan kayıtlarının tarafsız bir bilirkişi tarafından tekrar incelenmesini istiğini ifade etti. Tosun TBMM’nin bombalanması emrini verdiiğini da kabul etmeyerek darbe girişiminde bulunan FETÖ’yü kınadığını tutuklanmasına neden olanlardan da şikeyetçi olduğunu açıkladı. Mahkeme Başkanı Slfet Giray’ın sorularını yanıtlayan Tosun, soru üzerine Ankara’da bombalama yaptıktan sonra pilotlara ‘eline sağlık’ dediği telsiz kayıtlarını inkar etti.

HAKAN EVRİM’DEN ‘SAVUNMA TALİMATI’

Davada eski üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in, cezaevindeki diğer sanıklara, savunmasında eski ifadesini reddeden, sorulara genellikle ‘Hatırlamıyorum’ şeklinde yanıt veren sanık Ali Durmuş’un taktiğini kullanmaları talimatı verdiği ortaya çıktı. Mahkemeye de sunulan tutanakta, “Cezaevi koridorunda yüksek sesle gelen konuşmaları dinlendiğinde, tek kalan Evrim’in, diğer odalardaki sanıklara, “Ali’nin taktiği çok güzeldi. Bundan sonra aynı taktiği izleyeceğiz, aynı taktikle savunma yapın” diye bağırdığı anlatıldı. 

FETÖ OKULUNA KAHRAMAN POSTERİ 

Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) devredilen eski FETÖ okullarına şehit astsubay Ömer Halisdemir’in ve 15 Temmuz destenını yansıtan posterler asıldı. Batı Afrika ülkesi Nijer’de, 5’i FETÖ devredilen 10 okulla hizmet verecek Türkiye Maarif Vakfı (TMV), geçen yıl 900 olan öğrenci sayısını bu yıl bin 400’e çıkarmayı amaçlıyor. TMV’nin ülkedeki faaliyetleri hakkında bilgi veren TMV Nijer Ülke Koordinatörü Mustafa Uysal FETÖ’den dolayı bazı sıkıntılar yaşandığını da dile getirdi. Uysal, şunları kaydetti: “Artık önümüze bakıyoruz. Kimseyle bir sıkıntımız yok. Hedefimiz buradaki insanlara hizmet etmek, ülkemizi, milletimizi tanıtmak. Onlar bizim ülkemizi zaten biliyor, tanıyorlar. Türk bayrağını, arabamızı nerede görseler koşarak geliyorlar, bize teveccüh ediyorlar. En büyük gururumuz bu, ülkemizin en büyük gururu bu. İnşallah bu insanlar kendilerine yapılan hizmetleri gördükçe Türkiye’ye teveccüh daha da artacak, gelişecek. Geçmiş yaralar sarılmış olacak”.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN