FETÖ’den yargılanan memura 6 yıl 3 ay hapis

FETÖ’den yargılanan memura 6 yıl 3 ay hapis

Samsun’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan Milli Parklar Müdürlüğünde memur olduğu öğrenilen bir kişi 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Van’da Milli Parklar Müdürlüğünde memur olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç olduğu öğrenilen Ercan Özcan hakkında soruşturma başlatıldı.

Kastamonu’da örgütün yurtlarında abilik yaptığı ileri sürülen Ercan Özcan, Samsun’da yakalandı ve hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen Ercan Özcan’ın Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan Ercan Özcan, bugünkü davanın son duruşmasında kendisini savunarak, "Cemaat ya da dini yapı olarak zannettiğim örgütün Kastamonu’daki yurtlarında müdür yardımcısı olarak görev yaptım. 2012 yılından sonra bu yapı ile bağlantımı kestim. ByLock yüklemedim ve kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Mahkeme, Özcan Özcan’ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

SAMSUN/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN