FETÖ'nün "Arsin imamı"na 9 yıl hapis cezası

FETÖ'nün "Arsin imamı"na 9 yıl hapis cezası

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davası kapsamında örgütün "Arsin ilçe imamı" olduğu öne sürülen sanığa 9 yıl, diğer iki sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgütün "Arsin ilçe abisi (imamı)" olduğu, mütevelli toplantıları ve sohbet düzenleyip himmet ve kurban bağışı topladığı, yurt içi ve yurt dışı geziler organize ettiği suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanık Aydın Öztürk ile diğer tutuklu sanıklar Kadir Güngör, Miktat Aydemir ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hatırlatan Mahkeme Başkanı, sanıklardan Aydın Öztürk'ün, "Aydın61" kullanıcı adıyla ByLock programını kullandığının, tanık beyanları ve tüm delillerden örgütün hiyerarşik yapılanmasında bulunduğunun, diğer sanıkların ise ByLock programını kullandıkları ve Bank Asya'ya talimatla para yatırdıklarının belirlendiğini aktardı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Öztürk, hiçbir terör örgütü içerisinde yer almadığını öne sürerek sadece FETÖ'ye müzahir kurumlarda çalıştığını söyledi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını kabul etmediklerini belirten sanıklar beraatlerini istedi.

Avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti sanıklardan Öztürk hakkında 9 yıl, Aydemir ve Güngör hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

TRABZON/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN