FETÖ’nün ‘Bylock’ okulları

FETÖ’nün ‘Bylock’ okulları

Ankara Başsavcılığı, FETÖ’nün okullarına yönelik soruşturmada 137 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Başkent Eğitim Yayın A.Ş.’ye ait 11 okulda 124 çalışanın Bylock sisteminde kullanıcı olduğu ortaya çıktı.

HİLAL ÖZTÜRK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ bağlantılı 11 özel okulda başlattığı soruşturmada, 124 çalışanın Bylock kullanıcısı olduğunu tespit etti. İhbarlar üzerine başlatılan soruşturmada Başkent Eğitim Yayın Ticaret A.Ş.’ye bağlı aralarında Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, Özel Samanyolu Fen Lisesi, Özel Yüksel Sarıkaya İlkokulu, Özel Batıkent Samanyolu Anaokulu, Özel Batıkent Samanyolu Fen Lisesi, Özel Samanyolu Batıkent Samanyolu Anadolu Lisesi’nin de olduğu 11 özel okulda çalışan toplam 939 kişiyi inceledi. Soruşturmada 137 kişinin şüpheli olduğu tespiti yapıldı. Şüphelilerden 13 kişinin şirketin kurucu temsilci, yönetici ve muhabesecisi olduğu belirtildi. Şüphelilerden 27’sinin ise 2010 yılı KPSS soruşturmalarında da şüpheli olmduğu tespit edildi ve o soruşturmalara bildirildi.

BANK ASYA’DA DA VARLAR

Yine 137 şüpheliden 74 kişinin Bank Asya’yı kurtarma operasyonunda hesaplarında artış olduğu tespiti de yapıldı. Şüphelilerden 83’ünün ise FETÖ’nün tepe yönetimi ile irtibatlı oldukları, bazı şahısların yurt dışına çıkış yaptıkları, bazı şüpheli şahısların ve şirketin karşılıklı olarak birbirlerine yüksek miktarda para transferleri yaptıkları, bu transferler içerisinde yurt dışına para transferinin de yapıldığı belirlendi. Ankara merkezli 16 ilde yürütülen operasyonda 103 öğretim görevlisi için FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Şüphelilerden 22’sinin yurt dışında olduğu bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN