FETÖ'nün Bylock programının fikir babası tutuklandı

FETÖ'nün Bylock programının fikir babası tutuklandı

FETÖ üyelerinin gizli haberleşme için kullandığı Bylock programının fikir babası, eski İzmir imamı ve TÜBİTAK yöneticisi Mesut Yılmazer yakalandı. Kütahya Tavşanlı'da savcılığın operasyonuyla gözaltına alınan ve tutuklanan Yılmazer Ankara'ya gönderilecek. Bu arada, Yılmazer'in kendisini sorgulayan polislere, "Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik ilişkin soruşturma kapsamında aranan eski İzmir imamı ve TÜBİTAK yöneticisi Mesut Yılmazer Kütahya Tavşanlı'da yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra Tavşanlı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek tarafından sorgulanan Yılmazer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'BİLAL HOCA' KOD ADLI ESKİ İZMİR İMAMI

Ankara'ya gönderilecek Yılmazer'in FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock programının fikir babası olduğu ve geliştiren ekibin içinde olduğu değerlendiriliyor. Örgütün en kritik elemanları arasında olduğu belirtilen Yılmazer'in Bilal Hoca kod adlı eski İzmir imamı olduğu öğrenildi.

Yılmazer savcılık sorgusunda Bylock programıyla ilgili suçlamaları reddederken, programda T.C kimlik numarası ve cep telefonunun kayıtlı olduğu yönündeki tespitleri reddetmedi.

BYLOCK'U GELİŞTİRDİ

TÜBİTAK'taki FETÖ'cü yapılanmayla ilgili incelemeleri yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ünün, Yılmazer ile ilgili Bylock programında önemli görevler üstlendiği, kurumdaki örgüt yapılanmasının lideri olduğu üzerinde durduğü belirtildi.

Yılmazer TÜBİTAK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı İş Geliştirme Müdürü olarak çalışırken FETÖ üyesi olduğu suçlamasıyla görevden alınmıştı. Bylock programının Matematikçi olan Yılmazer gibi tasfiye edilen TÜBİTAK çalışanaları tarafından geliştirildiği belirtildi.

Yüz binlere kişinin kullandığı Bylock programındaki üyelerin ortaya çıkarılmasından sonra FETÖ üyeleri tek tek deşifre edilmeye başlandı. 

KAÇARKEN YAKALANDI

Öte yandan Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Yılmazer'in Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı bilgisine ulaştığı öğrenildi. Söz konusu adrese operasyon düzenleyen KOM ve Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakaladı.

Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirildiği bildirildi.

"YAKINDA HEPİNİZ TUTUKLANACAKSINIZ"

Bu arada, Yılmazer'in kendisini sorgulayan polislere, "Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM) ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce işten çıkartılan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer'in, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı eve operasyon düzenlemiş, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakalamıştı.

Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirilmişti.

Yılmazer'in, geçmişte bir dönem FETÖ'nün “İzmir il imamlığı” görevinde de bulunduğu öne sürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN