FETÖ’nün ‘kırılma noktası’ yerel seçimler

FETÖ’nün ‘kırılma noktası’ yerel seçimler

Konya’da bölge imamı olan F.G, FETÖ’de Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle panik ve çözülmenin başladığını söyledi. F.G: 17-25 Aralık’la AK Parti’yi hezimete uğrayacağını düşünüyordı ancak yerel seçimlerde AK Parti kazanınca örgütten ayrılmalar başladı.

Konya’daki FETÖ kapsamında ifadesi alınan şüpheli F.G, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından örgütte başlayan paniği ve çözülmeyi anlattı. Örgütün bir dönem Konya’da sözde “bölge imamlığı”nı yapan F.G, KOM Şubesindeki ifadesinde, kendisinden “cemaat”le hiçbir alakası olmayan ve kod adları verilen 5-6 kişiyle ilgilenilmesinin istendiğini söyledi. “Bu kişiler ve onların abilerinin isimlerini ezberle.

Gittiği zaman hangi abiden hangi ismi soracağını iyi belle. Bu kağıdı da imha et. Bundan sonra özel iletişim için telefonuna ByLock sisteminin yüklenmesi gerekiyor” dendiğini anlatan F.G, ancak telefonunda sistemin çalışmadığını savundu.      

KAMPANYA YAPTILAR   

İfadesinde, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütte yaşananlara da değinen F.G, şunları kaydetti: “17-25 Aralık sürecinde genel kanı, hükümetin siyasi harakiri yaparak bittiği inancı vardı. En yakın seçimlerde AK Parti’nin ve dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir hezimete uğrayacağı düşünüyorlardı. Tüm cemaat mensupları bu söylemlere inanılmış bir şekilde sürekli bunu dile getiriyordu.

Yerel seçimlerde AK Parti’nin oyunu artırarak birçok ilde yerel yönetimleri kazanması üzerine cemaat içerisinde en büyük kırılma başlamış oldu. Seçimlerden sonra yüzde 50’ye yakın cemaat mensubu ve öğrencisi Fetullah Gülen cemaatinden ayrıldı.” F.G, çözülmeyi durdurmak için çeşitli yollara başvurulduğunu belirterek, “cemaat”in ileri gelenleri tarafından sürekli hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan aleyhine kampanyalar yapıldığına dikkati çekti.

‘HER YOLU DENEDİLER’

AK Parti’ye oy verilmemesi konusunda sürekli baskı yapıldığına işaret eden F.G, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da cemaatin ileri gelenleri çözülmeyi durdurmak için bu kez de HSYK seçimlerinde cemaat mensubu hakim ve savcıların göreve geleceğini, hükümeti hukuk yönünden sıkıştırıp cemaat üzerindeki baskıyı bitireceği algısını yaymaya başladılar.

HSYK seçimlerinde de hükümetin desteklediği adaylar seçimi kazanınca cemaat içerisindeki kopma daha da hızlandı. Durum içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştı. Bu olaylar yaşanırken ben hala dernekte çalışıyordum. Seçimden kısa süre sonra derneğe gelen kişi, Gülen’e ait tüm kitapları topladı. Bunun yanında Fetullah Gülen’in gönderdiği söylenen fotokopi şeklindeki kağıtlar, önemli şirket evrakları, bilgisayar hard diskleri, hafıza kartları, flaş bellekler, Gülen’e ait vaaz CD’lerini toplayarak aracına götürdü. Bu kişi, 8 ayrı derneğe daha gidip temizlik yapacağını söyledi.” 

DEVLET KURUMLARI TEMİZLENİYOR

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki 58 günde Türkiye, örgütle etkin mücadele kapsamında yeni düzenlemelere gidildi. 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, örgütle mücadele için üç ay boyunca Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti.

16-09/12/darbegirisimisonrasigrf.jpgOHAL kapsamında bugüne kadar kamuda örgütle bağlantılı kişilerin ihraçlarını, örgüte ait kurumların kapatılarak hazineye devrini de içeren 8 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Bu KHK’larla Türkiye yeni düzenlemelerle tanıştı.

KARARNAMELERLE ÖRGÜTÜN KAYNAKLARI KURUTULDU

OHAL kapsamında Türkiye’nin tanıştığı yenilikler ve devlet içinde yapılan değişiklikler şöyle:       

Jandarma ve Sahil Güvenlik İçişleri’ne, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Milli Savunma Bakanı’na bağlandı.  Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) yapısı değiştirildi.  Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneler Sağlık Bakanlığı’na bağlandı.  Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Milli Savunma Üniversitesi kuruldu.   FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 60 bin kişi memuriyetten atıldı. Bu ihraçların 28 bini MEB’de, 9 bin 331’i emniyette, 5 bini Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşti. HSYK’da 3 bin 390 hakim ve savcıyı görevden aldı.

TSK FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 4 bin 545 asker meslekten atıldı.   FETÖ’ye finans sağlayan şirket ve holdingler eTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koydu.   3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi kapatıldı.   35 hastane bin 56 okul, 842 yurt, 104 vakıf, bin 125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendikaya kilit vuruldu.  Ankara ve İstanbul’daki zırhlı birliklerin şehir dışına çıkarılmasına karar verildi.  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı yetkileri BTK’ya devredildi.

YUNANİSTAN YOLUNDA YAKALANDILAR

FETÖ soruşturması kapsamında Marmara Üniversitesi’nde açığa alınan Doç. Dr. Hakan Akın ile meslekten ihraç edilen öğretmen Şenel Özdemir, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yasadışı yollardan Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. Yurt dışına çıkmak için 12 bin 500 euro verdikleri belirlenen 2 şüpheliyle birlikte, Meriç nehrini geçmeleri için yanlarına aldıkları şişme bot ile pompa ele geçirildi.

   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN