FETÖ'ye 'Ankesör' operasyonu! 54 şüpheliye gözaltı

Son dakika haberi... İstanbul merkezli 17 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 'Ankesör' operasyonunda, İstanbul'da 13 kişi olmak üzere 17 ilde toplam 54 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 17 ilde gerçekleştirilen FETÖ'ye yönelik ‘Ankesör’ operasyonunda kapılar eş zamanlı olarak çalındı.  

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yürüttüğü operasyonda toplam 54 kişi gözaltına alınırken megakent de birçok adreste düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. 

Ümraniye'de çalınan adreste gözaltına alınan kişinin FETÖ'nün öğrenci yapılanmasında olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar önce sağlık kontrolüne daha sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. 

SOYLU: 42 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Meclis'te FETÖ operasyonlarına ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar 42 bin kişinin ihraç edildiğini, 14 bin kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 13 bin kişinin görevlerine iade edildiğini söyledi.  

Soylu, Türkiye'deki FETÖ operasyonlarında bugüne kadar 292 bin kişinin gözaltına alındığını, 96 bin kişinin de tutuklandığını açıkladı. 

FETÖ’nün Cezayir yapılanmasında yer alan ve ülkede örgütle iltisaklı bir firmanın yöneticisi olduğu tespit edilen kişi, Dışişleri ve Emniyet'in ortak operasyonu ile Türkiye'ye getirildi.

CEZAYİR'DEKİ FETÖ'CÜ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

FETÖ’nün yurt dışı ayağına yönelik de operasyonlar devam ediyor. Cezayir yapılanmasında yer alan ve Cezayir'de örgütle iltisaklı bir firmanın yöneticisi olduğu tespit edilen kişi, Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ortak girişimiyle Türkiye'ye getirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN