Feyzioğlu'ndan ABD Temsilciler Meclisi kararına tepki: Mektubu yırtar atarız

Feyzioğlu'ndan ABD Temsilciler Meclisi kararına tepki: Mektubu yırtar atarız

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul eden karara tepki göstererek, 'ABD'de Türkiye'yi soykırım sebebi ile kınayan bir karar alınmış. Alınmış da ne olmuş? Bize mektup ile gönderirler, biz de o mektubu yırtar atarız' dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret eden Feyzioğlu burada açıklamalarda bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul eden karar ile ilgili tepki gösteren Feyzioğlu, Orta Doğu'da yıllardır emek verdikleri projenin Barış Pınarı Harekatı ile 8 günde bozulduğunu ve buna karşılık böyle bir propaganda başlatıldığını ileri sürdü.

'MEKTUBU YIRTAR ATARIZ'

ABD'nin aldığı karara tepki gösteren Feyzioğlu, ''ABD'de Türkiye'yi soykırım sebebi ile kınayan bir karar alınmış. Alınmış da ne olmuş? Bize mektup ile gönderirler. Biz de o mektubu yırtar atarız. Onlara önce sen kendine bak deriz. Sen git Cezayir ile ilgilen deriz. Cezayirli Müslümanların kafataslarını duvarların üstüne yığıp, onlarla duvar harcı yapanlara bir şey demedin de bize mi söylüyorsun deriz. Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 25'i işgal altında sen git onlara bir eleştiride bulun deriz. Hatta sen git PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde yaptığı katliamlara ses çıkar sonra bize gel deriz.  Bunları gerçek gündemi saptırmaya yönelik şeyler olarak görüyorum'' dedi.

GAZİANTEP/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN