FIBA Bosna Hersek Milli Takımı'na Lynetta Kizer izni verdi

FIBA Bosna Hersek Milli Takımı'na Lynetta Kizer izni verdi

Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nu birbirine düşüren Lynetta Kizer ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

FIBA, yaklaşan 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde ABD’li yıldızın Bosna Milli Takımı forması giymesine izin verdi.

Basket Dergisi'nin haberine göre Bosna, bu gelişme sonrasında daha önce ABD Milli Takımı’nın formasını giyen Lynetta Kizer’i şubat ayındaki elemelerde oynatabilmek adına gerekli evrakları hazırlamak için harekete geçti.

Galatasaray ne yapacak?

FIBA’nın kararı sonrası Galatasaray’ın alacağı tavır merak ediliyor. Sebebi ise Kizer’in Türkiye’de yine Avrupa statütüsünde forma giyemeyecek olması. Yıldız oyuncunun lisansı, sezon başında Bosna Hersek vatandaşı olarak tescil edilmiş, ancak daha sonra FIBA’nın uyarısıyla ABD vatandaşı olarak Fenerbahçe derbisi öncesi değiştirilmişti.

TBF'ye dava açılmıştı

Sezonun geri kalanında sadece Euroleague’de mücadele edecek olan Kizer, idari mahkemeye giderek TBF’ye dava açmıştı.

Federasyon Statüsü’nün 21. Maddesinde ise ‘‘Bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildiriyor. Sezon içerisinde bu konuda bir değişiklik yapılamaz‘ bilgisi bulunuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN