Filipinler, Kanada'nın çöplerini geri gönderdi

Filipinler, Kanada'nın çöplerini geri gönderdi

Filipinler ile Kanada arasında geçtiğimiz ay başlayan çöp krizinde Filipinler'den yeni hamle geldi. Ülkeye girişi yapılan tonlarca çöp, Kanada'ya geri gönderildi.

Filipinler hükümeti, Kanada ile yaşanan 'çöp krizi'nin ardından bu ülkeden gelen atıkları geri gönderdi. Manila’nın kuzeybatısından kalkan bir yük gemisi, 69 çöp konteyneri ile birlikte Kanada'nın Vancouver kentine doğru yol aldı.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ihraç ettikleri atıklar nedeniyle Kanada'ya savaş tehdidinde bulunmuştu. Tehditler sonrası iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti.

SAVAŞLA TEHDİT ETMİŞTİ

Batılı ülkelerle ilgili sert söylemleri olan Filipinli lider Duterte, kendilerini oyalamakla suçladığı Kanada'ya karşı savaş ilan etmek, Manila’daki Kanada büyükelçiliğinin önüne çöpleri yığmak ve şahsen gemiyle çöpleri Kanada sularına bırakmak ile tehdit etmişti.

Ülkedeki bir mahkeme 2016’da Kanada’nın ihraç ettiği 2 bin 400 ton çöpün yasa dışı olduğuna karar vermişti.

DİPLOMATİK İLİŞKİLER NORMALLEŞECEK Mİ?

Duterte’nin sözcüsü Salvador Panelo, çöplerin geri gönderilmesinin ardından Kanada ile diplomatik ilişkilerin normalleşmesini umduğunu belirtti.

Kanada, 2013 ve 2014 yılları arasında Filipinler’e ihraç edilen çöplerin özel ticari faaliyet kapsamında olduğunu ve hükümetin rızasına ihtiyaç duyulmadığını savunuyor.

Kanada Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözcüsü Mark Johnson, konuyla ilgili “Kanada hükümeti atıklarla ilgili her türlü faaliyeti çevre dostu ve güvenli tedbirler dahilinde yapıyor.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN