Filistin hükümeti Netanyahu'nun hedefindeki Ürdün Vadisi'nde toplandı

Filistin hükümeti Netanyahu'nun hedefindeki Ürdün Vadisi'nde toplandı

İsrail kabinesinin haftalık toplantısını Ürdün Vadisi'nde düzenlenmesinin ardından Filistin hükümeti de kabineyi aynı yerde topladı. Netanyahu'nun hedefindeki bölgeden sert mesajlar veren Filistin Başbakanı Iştiyye "İsrail'in ilhak gibi aptalca bir adım atmaya kalkışması demek imzalanmış tüm ittifakları sonlandırması anlamına geliyor" dedi.

İsrail kabinesinin haftalık toplantısını dün Ürdün Vadisi'nde düzenlenmesinin ardından Filistin hükümeti de bugün kabineyi aynı yerde topladı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, basına açık gerçekleştirilen toplantıda "Ürdün Vadisi, Filistin coğrafyasının ayrılmaz bir parçasıdır. Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ilhakı söylemleri kabul edilemez. Burada bulunan Yahudi yerleşimciler de illegaldir. " ifadelerini kullandı.

19-09/16/ana-manset-2-1568641835

"İSRAİL, İLHAK GİBİ APTALCA BİR ADIM ATMAMALI"

Iştiyye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatları doğrultusunda, Ürdün Vadisi'nin Filistin'in sebze ve meyve ihtiyacını karşılamaya devam edebilmesi için burada yaşayan Filistinlilerin hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi. 

Filistin hükümetinin, Ürdün Vadisi'nin Filistin kimliğine vurgu yapmak için burada toplandığına dikkati çeken Iştiyye, "İsrail'in ilhak gibi aptalca bir adım atmaya kalkışması demek imzalanmış tüm ittifakları sonlandırması anlamına geliyor. Seçim kampanyası vaadi olan bu söylemin sahadaki hakikatle bir alakası yoktur." dedi.

19-09/16/ana-manset-2-1568641806

Iştiyye ayrıca Filistin hükümetinin İsrail'in uluslararası mahfillerde yargılanması için çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, Tel Aviv hükümetinin Filistin topraklarını sömürgeye dönüştürdüğünü kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Netanyahu başbakanlığındaki İsrail hükümeti, dünkü haftalık kabine toplantısını Ürdün Vadisi'nde gerçekleştirmişti.

İşgal altındaki Filistin topraklarında yapılan bu toplantıda Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin-İsrail sorununa "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelenen planda işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "İsrail'e ilhakının" da gündeme geleceğini söylemişti.

Öte yandan İsrail kabinesi, Netanyahu'nun Ürdün Vadisi’nde yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurulması planını onaylamıştı.

Netanyahu, geçen haftaki kamuoyu araştırmalarında partisinin geriye düşmesi üzerine 17 Eylül'de yapılacak erken seçimde yeniden iktidara gelmesi halinde kısa süre içinde Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'ni ABD yönetimiyle koordineli şekilde 'İsrail'e ilhak edeceği' vaadinde bulunmuştu.

KUDÜS/AA

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN