Daha önce, 'Yatakta basıp şafakta asacaklar' tweetiyle gündeme gelen Opçin'in, darbe girişiminin ardından Twitter'da FETÖ'cüler için 'yurtdışına gidin' mesajı verdi, tavsiyelerde bulundu.
HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI
DHA'nın haberine göre FETÖ operasyonunda 'örgütün üst düzey yöneticisi ve imamı’ olduğu gerekçesiyle 7 aydır hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Akdoğan eşi, 65 yaşındaki M.A. ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına alındı. Akdoğan'ın üzerinden 25 bin TL para ve bazı hakim ve savcıların isimlerinin yazılı olduğu not defterinin çıktığı iddia ediliyor.
Adliyeye sevk edilen M.A. serbest bırakılırken, eşi Ahmet Akdoğan savcılıktaki ifadesinin ardından ’Terör örgütüne üye olmak, terör örgütünde yöneticilik yapmak, zorla para toplamak ve örgüte maddi destek sağlamak’ suçlarından tutuklanarak Uşak E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Ahmet Akdoğan’ın Fethullah Gülen ile akraba olduğu, darbe girişimi sonrası kapatılan Uşak’taki Nil İlim ve Hizmet Vakfı’nı kurduğu, uzun yıllar yöneticilik yaptığı, daha sonra Erzurum imamı olarak görevlendirildiği, son olarak da il imamlarının üzerinde bir kademeye getirildiği iddia edildi.
