Fırat Kalkanı'nın 15. günün Cerablus’a sivil geçişler de resmen başladı

Fırat Kalkanı'nın 15. günün Cerablus’a sivil geçişler de resmen başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’ta IŞİD'e yönelik düzenlediği Fırat Kalkınma Harekatı’nın 15’inci gününde Cerablus’a sivil geçişler de resmen başladı.

Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk eden Türkiye’ye sığınan, yaklaşık 5 yıldan beri doğup büyüdüğü topraklardan uzak kalan onlarca Cerabluslu Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçerek yıllar sonra yeniden doğup büyüdükleri topraklara dönmek için Karkamış’ta bekletiliyor. Karkamış Gümrük Kapısı’nda bekletilen Suriyeli vatandaşlar kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ülkelerine gönderilecekler.

16-09/07/-7619442.Jpeg

IŞİD’ten arınan Cerablus topraklarına Fırat Kalkınma Harekatı’nın 15’inci gününde 200’ün üzerinde Suriyeli vatandaşın geçiş yapması bekleniyor. Bazı Suriyeli kadınların ise kucaklarında bebekleriyle ülkelerine dönmek için Karkamış’ta beklediği görüldü.

16-09/07/-7619446.Jpeg

5 BİN KİŞİ SURİYE TARAFINA GEÇTİ

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geride bıraktıkları yakınları ile bayramlaşmak isteyen Suriyelilerin Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışları devam ediyor.

16-09/07/cerablus-a-sivil-gecisler-basladi-7619500.Jpeg

Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün aldığı önlemlerle, Suriyeliler izdiham yaşanmadan Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelen Suriyelilerin AFAD’dan verilen yabancı tanıtım belgesi veya pasaportlarının kayıtları yapılarak çıkış işlemleri gerçekleştiriliyor.

16-09/07/-7619452.Jpeg

Bu arada, 5 Eylül günü başlayıp 11 Eylül günü mesai saati bitimine kadar devam edecek olan çıkışlarda, yaklaşık 5 bin kişinin çıkışının sağlandığı, çıkışların devam ettiği belirtildi.

16-09/07/cerablus-a-sivil-gecisler-basladi-7619788.Jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN