Fırat Kalkanı'nın 15. günün Cerablus’a sivil geçişler de resmen başladı

Fırat Kalkanı'nın 15. günün Cerablus’a sivil geçişler de resmen başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’ta IŞİD'e yönelik düzenlediği Fırat Kalkınma Harekatı’nın 15’inci gününde Cerablus’a sivil geçişler de resmen başladı.

Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk eden Türkiye’ye sığınan, yaklaşık 5 yıldan beri doğup büyüdüğü topraklardan uzak kalan onlarca Cerabluslu Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçerek yıllar sonra yeniden doğup büyüdükleri topraklara dönmek için Karkamış’ta bekletiliyor. Karkamış Gümrük Kapısı’nda bekletilen Suriyeli vatandaşlar kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ülkelerine gönderilecekler.

16-09/07/-7619442

IŞİD’ten arınan Cerablus topraklarına Fırat Kalkınma Harekatı’nın 15’inci gününde 200’ün üzerinde Suriyeli vatandaşın geçiş yapması bekleniyor. Bazı Suriyeli kadınların ise kucaklarında bebekleriyle ülkelerine dönmek için Karkamış’ta beklediği görüldü.

16-09/07/-7619446

5 BİN KİŞİ SURİYE TARAFINA GEÇTİ

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geride bıraktıkları yakınları ile bayramlaşmak isteyen Suriyelilerin Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışları devam ediyor.

16-09/07/cerablus-a-sivil-gecisler-basladi-7619500

Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün aldığı önlemlerle, Suriyeliler izdiham yaşanmadan Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelen Suriyelilerin AFAD’dan verilen yabancı tanıtım belgesi veya pasaportlarının kayıtları yapılarak çıkış işlemleri gerçekleştiriliyor.

16-09/07/-7619452

Bu arada, 5 Eylül günü başlayıp 11 Eylül günü mesai saati bitimine kadar devam edecek olan çıkışlarda, yaklaşık 5 bin kişinin çıkışının sağlandığı, çıkışların devam ettiği belirtildi.

16-09/07/cerablus-a-sivil-gecisler-basladi-7619788

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN