Fitch'ten, Türkiye raporunda rezerv vurgusu: Zaman alacak

Fitch'ten, Türkiye raporunda rezerv vurgusu: Zaman alacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye raporunda politik iyileşmelerin olduğunu ancak rezervlerin toparlanmasının zaman alacağını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye ile ilgili bir rapor paylaştı.

Fitch, Türkiye’de politika kredibilitesini artırmak için son dönemde pozitif adımlar atıldığını ancak bu sürecin ve rezervlerin artırılmasının zaman alacağını belirtti. Kuruluş, dış finansman koşullarının hala zayıf olduğu uyarısını yaptı.

Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow imzalı raporda, Türkiye’nin kredi not görünümünü negatife düşürdüğü Ağustos 2020’den bu yana daha ortodoks adımlarla sıkılaştırmanın dozunun arttığına ve yeni ekonomi yönetiminin kalıcı dezenflasyon vurgusu yaptığına işaret edildi.

"POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ YÜKSEK ENFLASYONLA EZİLDİ"

Raporda bu politika değişikliğinin Türk Lirası'ndaki zayıflık, Döviz swapları hariç net rezervlerin 2020’de yaklaşık 70 milyar dolar azalmasıyla oluşan döviz baskısı, daha yüksek bir döviz mevduat oranı, cari açıkta büyüme ve yüksek enflasyonla ezildiği belirtildi.

Raporda şu değerlendirmeler yer aldı: TCMB’nin sınırlı bağımsızlığı var ve hükümetin büyüme, enflasyon ve ödemeler dengesinde mevcut hedefleri kredibiliteye sahip olmaktan uzak. Politika yapıcıların ekonomik büyümeyi desteklerken, iç ve dış dengesizlikleri nasıl azaltacakları belirsiz. Fitch Türkiye’nin dış finansman koşullarında dengelenme öngörse de döviz rezervlerinde yakın vadede keskin bir artış beklemiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN