Fıtığa ameliyatsız çözüm: Proloterapi

Fıtığa ameliyatsız çözüm: Proloterapi

Ağrı tedavisi uzmanı Dr. Cavit Meclisi, fıtık ve kireçlenmelerde uygulanan proloterapi yöntemi sayesinde, eskiden ameliyatla tedavi edilen fıtığın 3-6 seansta giderildiğini söylüyor.

[Karar]
ÜRÜN DİRİER

Ağrı Tedavisi Uzmanı Dr. Cavit Meclisi, 15-20 yıl öncesine kadar ameliyatın şart görüldüğü fıtıklarda, artık proloterapi ile kesin iyileşme sağlanabildiğini söylüyor. Kısaca lokal anestetik enjeksiyonu olarak tanımlanan proloterapi eskimiş, güçleri azalmış tendon, ligament ve eklemlere yapılıyor. Bu tedavi yöntemi, bel ağrısı, bel fıtığı, boyun ağrısı ve kireçlenmelerde uygulanabiliyor. Eklem ya da omurga bağları, tendon ve kas içine dekstrozlu serum enjeksiyonu uygulanan proloterapide, iğnedeki şeker bağın içine yerleşerek bağı sertleştiriyor. Dokuda bir miktar hasar oluşturuyor. Üç gün boyunca doku kendini iyileştirmeye çalışırken kalınlaşıyor. Böylece daha sert ve kalın bir bağ ortaya çıkıyor. Meclisi, 3–6 seanstan oluşan enjeksiyonlardan altı ay sonra tedavinin etkinliğinin görülmeye başlandığını söylüyor.

16-05/08/016.JPG

EN İYİ EGZERSİZ YÜZME

Dr. Cavit Meclisi, yaz yaklaşırken eklem ve kas ağrısı yaşayanlara da yüzme öneriyor. “Yüzme sırasında neredeyse tüm kaslar çalışır” diyen Dr. Meclisi şunları söylüyor: Eklemlere ağırlık verilmemesi gereken dönemlerde (omurga ağrılarının ilk 2-3 haftası, kalça ve diz ameliyatları sonrası 3-4 hafta, kalça–diz–ayak bileği kireçlenmelerinde) ve kara egzersizleri yapamayacak derecede denge ve kuvvet azlığı durumlarında seçilecek egzersiz yüzmedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN