Fransa Başbakanı'ndan kritik açıklama: Güçlü bir ikinci dalganın içindeyiz

Fransa Başbakanı'ndan kritik açıklama: Güçlü bir ikinci dalganın içindeyiz

Fransa'da Kovid-19 vakaları rekor kırarken, kritik açıklama Fransa Başbakanı Castex'ten geldi: Güçlü bir ikinci dalganın içindeyiz. Tedbirlerde artık daha fazla gevşeme olamaz.

Fransa Başbakanı Jean Castex, France Info'nun canlı yayınında kritik açıklamalarda bulundu. 

Ülkede salgının seyrinin kötüleşmeye ve hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının artmaya devam ettiğini vurgulayan Castex, salgınla mücadele kapsamında 15 gün içerisinde yeni önlemler alınabileceğini söyledi.

02-008.jpg

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GELEBİLİR

Castex, "Güçlü bir ikinci dalganın içindeyiz. Tedbirlerde artık daha fazla gevşeme olamaz." dedi. 

Bu ikinci dalganın Avrupa'da ve dünyada yaşandığına dikkati çeken Castex, ülkede bölgesel olarak sokağa çıkma kısıtlaması getirilebileceğini belirtti. 

Castex, Fransızları tedbirlere daha sıkı şekilde uymaya davet etti. 

FRANSA 10 EKİM'DE REKOR KIRDI

Fransa'da 10 Ekim'de kayıtlara geçen 26 bin 896 vakayla, salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa'da en yüksek günlük vaka sayısı tespit edilmişti.

POZİTİF VAKALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Fransa’da yapılan Kovid-19 testlerindeki pozitiflik oranının bir ay öncesine göre de iki kattan fazla arttığı bildirildi.

Bir ay önce yapılan testlerin yüzde 4,5’i pozitif çıkarken, dün itibarıyla bu oran yüzde 9,8’e yükseldi.

01-009.jpg

PARİS'TE SPOR SALONU İSYANI

Başkent Paris'te de spor salonu sahipleri ve müdavimleri, koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında kapatılan spor salonlarının yeniden açılması için gösteri yaptı.

Paris'teki Raul-Dautry Meydanı'nda toplanan sporseverler ile salon sahipleri, Sağlık Bakanlığı binasına yürüdü.

Bando ekibinin gösterileriyle eşlik ettiği grup, bina önünde yaptıkları konuşmalarda Kovid-19 önlemlerinin yanlış yerden başlatıldığına dikkati çekti.

DÜNYADA SON DURUM NE?

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle 1 milyon 81 bin 500 kişi yaşamını yitirdi.

Vaka sayısı dünya genelinde 37 milyon 754 bin 464'e çıkarken, koronavirüs saptanan 28 milyon 361 bin 239 kişi sağlığına kavuştu.

Tedavisi devam eden 8 milyon 311 bin 725 vaka bulunuyor.

En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 7 milyon 991 bin 998 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 219 bin 695 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN