Fransa Merkel’den IŞİD’e karşı daha fazla destek istedi

Fransa Merkel’den IŞİD’e karşı daha fazla destek istedi

Paris’te gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Dünya liderleriyle IŞİD'e karşı işbirliği ve dayanışma amaçlı görüşme maratonuna başlayan Hollande, Almanya Şansölyesi Merkel'i Paris'te ağırladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 13 Kasım’da Paris’te gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Paris’te bir araya geldi. Görüşme öncesinde Paris saldırılarında ölenleri anan ikili, yaptıkları açıklamada IŞİD’e karşı mücadele konusunda mesajlar verdi.

Almanya'nın desteğini artırmasını istedi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya’dan Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı mücadelede daha fazla destek olmasını isterken, bunu “Şayet Almanya biraz daha destek verebilirse bu iyi bir sinyal olur” sözleriyle dile getirdi.

IŞİD’e karşı askeri önlem vurgusu

Görüşme öncesinde Fransa’nın somut talepleri konusunda detay verilmezken, Almanya Başbakanı Angela Merkel IŞİD’e karşı mücadelenin askeri yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi.

Almanya’nın görevini “Fransa’ya nasıl destek vereceğini hızlı bir şekilde düşünmek” olarak nitelendiren Merkel de, IŞİD’e karşı mücadelede Fransa’ya destek sözü verirken, Suriye’de ya da başka yerlerde IŞİD ile mücadelede Fransa’yı nasıl destekleyeceği konusunda ayrıntı vermedi.

PARİS/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN