Fransa'da cami önünde silahlı saldırı: 2 kişi ağır yaralandı

Fransa'da cami önünde silahlı saldırı: 2 kişi ağır yaralandı

Fransa'nın Bayonne kentindeki cami önünde silahlı saldırı düzenlendi. Eski asker olduğu ifade edilen saldırgan, caminin önündeki bir aracı da ateşe verdi. 84 ve 87 yaşlarındaki yaralılar hastaneye kaldırıldı. Fransız basını ise saldırganın aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin adayı olarak Seignanx'da yarıştığını yazdı.

Fransa'nın Bayonne kentindeki cami önünde silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Bayonne'daki cami önünde yerel saatle 15.00 sularında gerçekleşen silahlı saldırıda, 2 kişi ağır yaralandı.

Eski asker olduğu ifade edilen saldırgan, caminin önündeki bir aracı da ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesiyle yangın kontrol altına alındı.

SALDIRGAN EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

84 ve 87 yaşlarındaki yaralılar hastaneye kaldırıldı. 60'lı yaşlarındaki saldırgan evinde gözaltına alınırken, Bayonne Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

19-10/29/basliksiz-1-1572329268.jpg

Polis, caminin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bayonne Kaymakamı Herve Jonathan ve Bayonne Belediye Başkanı Jean-Rene Etchegaray'in olay yerine gideceği kaydedildi.

MACRON'DAN SALDIRIYA KINAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Bayonne'daki caminin önünde düzenlenen korkunç saldırıyı şiddetle kınıyorum. Düşüncelerim kurbanlardan yana. Fransa Cumhuriyeti, kini asla tolere etmez. Faillerin cezalandırılması ve Müslüman vatandaşların korunması için her şey yapılacak. Bu konuda taahhütte bulunuyorum." 

AŞIRI SAĞCI ADAYDI

Öte yandan Fransız basını, saldırganın Claude Sinke olduğunu ve 2015'teki bölgesel seçimlerde liderliğini Marine Le Pen'in yaptığı aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin adayı olarak Seignanx'da yarıştığını yazdı.

PARİS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN