Fransa'da camilerde denetim: Bazıları kapatılabilir

Fransa'da camilerde denetim: Bazıları kapatılabilir

Fransız hükümeti, camilerdeki aşırı görüşlere karşı büyük ve daha önce eşi benzeri görülmemiş bir mücadele başlatacağını duyurdu. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bu kapsamda 76 camide inceleme başlatılacağını açıkladı.

Fransa'da bir öğretmenin kafasının kesilerek öldürülmesinin ardından sertleştirilen önlemler çerçevesinde İçişleri Bakanı Gerald Darmanin 76 caminin kontrol edileceği açıkladı. 

Sosyal medya hesabından bazı camilerin kapatılabileceğini dile getiren Darmanin, "Yetkililer önümüzdeki günlerde aşırılara karşı kapsamlı ve eşi daha önce görülmemiş bir eylem başlatacak" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimi, son dönemde ülkede yaşanan saldırılara 'içerideki düşman' ile mücadele edilerek yanıt verileceğini söylemişti.

16 Ekim'de Fransa'nın başkenti Paris'te ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Hazreti Muhammed'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü.

Ekim ayının sonunda ise Fransa'nın güney şehri Nice'te düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN