Fransa'dan nükleer çıkışı: Tüm taraflar anlaşmaya uymalı

Fransa'dan nükleer çıkışı: Tüm taraflar anlaşmaya uymalı

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, ülkeler arasında iş birliği yerine cepheleşme isteyen kesimlerin uluslararası anarşiye yol açabileceğini belirtti. Nükleer anlaşma hakkında da konuşan Bakan "Tüm tarafların anlaşmaya uyacağını umuyorum. Bunu öncelikle İran yapmalı ancak ABD'nin de sorumlulukları var" ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ülkeler arasında iş birliği yerine cepheleşme isteyen kesimlerin uluslararası anarşiye yol açabileceğini söyledi.

Parisien gazetesine demeç veren Le Drian, "Bazı kesimler, ülkeler arasındaki ilişkilerin işbirliğine değil, cepheleşmeye dayanmasını istiyor. Yeni bir uluslararası anarşi biçimine geçiş riskiyle karşı karşıyayız" dedi.

"SUÇLU TRUMP ANCAK RUSYA VE ÇİN'İN DE ROLÜ VAR"

Günümüzde temel uluslararası ilkelerin ve esasların hiçe sayıldığını, kurumlara, anlaşmalara, verilen sözlere ve sınırlara saygı duyulmadığını kaydeden Le Drian, bunun suçlusunu ABD Başkanı Donald Trump olarak gördüğünü ancak Rusya ve Çin'in de söz konusu ihlallerde rolü olabileceğini savundu.

"TÜM TARAFLAR NÜKLEER ANLAŞMAYA UYMALI"

İran nükleer anlaşması hakkında da konuşan Le Drian, "Tüm tarafların İran'ın nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na uyacağını umuyorum. Bunu öncelikle İran yapmalı ancak ABD'nin de sorumlulukları var" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN