Fransa'dan Rusya'ya Halep çağrısı: Sorumluğu alın artık

Fransa'dan Rusya'ya Halep çağrısı: Sorumluğu alın artık

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, Halep’te insanlığın ayaklar altına alındığını belirtti ve Rusya’ya artık sorumluklarını üstlenmesi çağrısında bulundu.

Fransa Başbakanı Cezaneuve, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Halep’in doğusunda sivil halka yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SORUMLULAR CEZASIZ KALMAMALI

Fransa Başbakanı, “Halep’te rehine alınan sivil halka yönelik katliamlar derhal durdurulmalı. Rusya’nın desteği ile Esed rejimi burada tam bir savaş ilan etti. İnsani durum için derhal harekete geçilmeli. Rusya artık sorumluluklarını üstlenmeli. Suriye’de işlenen savaş suçları cezasız kalmamalı. Suriye’de insanlık gerçekte ayaklar altına alındı. Bu durum kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise sabah yaptığı açıklamada, Halepli sivillerin şehri terk etmesini izlemek üzere Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcilerinin görev yapması çağrısında bulunmuştu.

France 2 televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ayrault, Halep'teki sivillerin tahliyesinin güvenli bir şekilde sağlanması gerektiğini bildirmişti.

PARİS / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN